Krievija sāk plašus manevrus valsts austrumos (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz aktīvo karadarbību Ukrainā, Krievijas armija ceturtdien sāk plašus manevrus valsts austrumos, kas ilgs divas nedēļas un kuros piedalīsies vairāk nekā 50 000 karavīru.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka tajos piedalīsies vairākas bijušās PSRS republikas, tajā skaitā Baltkrievija, kā arī Ķīna, Indija un Mongolija.

Maskava acīmredzami vēlas demonstrēt savas tuvās attiecības ar citām valstīm, kas saglabājas par spīti arvien sliktākajām attiecībām ar Rietumiem.

Manevros "Vostok 2022" ("Austrumi 2022") piedalīsies 5000 spēkrati, 140 lidmašīnas un 60 karakuģi, vēsta Krievijas Aizsardzības ministrija.

Tie norisināsies poligonos Sibīrijas austrumdaļā, Tālajos Austrumos un Japāņu jūrā.

Rietumi īpaši uzmanīgi vēro Ķīnas un Indijas dalību Krievijas rīkotajās militārajās mācībās.

Tikmēr Pekinas un Deli savstarpējās attiecībās joprojām saglabājas spriedze kopš militārā incidenta, kas pirms diviem gadiem notika uz abu valstu robežas Himalajos un prasīja vairāku cilvēku dzīvību.

Indija pastāvīgi uzsver savu neitralitāti Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu, norādot, ka vēlas saglabāt labas attiecības gan ar Maskavu, gan Rietumiem.

Indijas armija pamatā bruņota ar Krievijā ražotiem ieročiem, taču vienlaikus tā uztur Četrpusējo drošības dialogu ("Quad") ar ASV, Japānu un Austrāliju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu