Muita koka konstrukciju kravā atrod 1,8 miljonus kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Muita koka konstrukciju kravā atrod 1,8 miljonus kontrabandas cigarešu
Muita koka konstrukciju kravā atrod 1,8 miljonus kontrabandas cigarešu Foto: Valsts ieņēmumu dienesta foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa 1 847 600 cigarešu jeb 92 380 paciņu cigarešu kontrabandu, informē VID pārstāvji.

Koka konstrukciju kravā noslēptās cigaretes muitas amatpersonas konstatēja, pārbaudot pret Baltkrieviju noteikto sankciju ievērošanu.

Pirmdien, 29.augustā, Pāternieku muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca automašīna, kurā atbilstoši dokumentiem bija koka būvkonstrukciju krava.

Pamatojoties uz muitas risku analīzi, tika veikti kontroles pasākumi, lai pārliecinātos, ka kravā neatrodas prece, ko atbilstoši noteiktajām sankcijām aizliegts importēt no Baltkrievijas. Sankciju pārkāpums netika konstatēts, bet transportlīdzekļa skenēšanas attēla analīzē muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču esību kravā.

Transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātās muitas fiziskās kontroles veikšanai. Tās laikā muitas amatpersonas konsattēja, ka konstrukcijās zem dēļiem ir paslēptas cigaretes.

Konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, kontroles turpināšanai tika pieaicinātas VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas.

Kontrolē izņemti 1 847 600 cigarešu "NZ" jeb 92 380 paciņu cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir 328 000 eiro.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par muitošanai pakļauto preču nelikumīgu ievešanu Latvijas muitas teritorijā lielā apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu