Foto "Gribēja aprakt dzīvu" – ļaundari apbērē suņu opīti; patversme vēršas policijā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Suņu opis pret kuru izturējušies necilvēcīgi.
Suņu opis pret kuru izturējušies necilvēcīgi. Foto: Valsts policijas un Ulubeles foto arhīvs

Svētdien, 4. septembrī, dzīvnieku patversme "Ulubele" sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) atklājusi kādā privātīpašumā bedri, kurā ļaundari dzīvu bija aprakuši vecu suņuku, liecina informācija patversmes sociālo tīklu kontos. 

"Svētdien ar Valsts policiju un VUGD nepieļāvām noziegumu: kāds necilvēks gribēja nogalināt vecu suni, aprokot viņu dzīvu," informē "Ulubele". "Neticamā veidā suņukam izmisīgi izdevās drusku izkārpīties no kapa un viņu pamanīja." Kaps bija izrakts privātīpašumā.

Kā raksta patversme -  suņu opis ir dzīvs, viņš atrodas drošībā "Ulubelē" un saņem medicīnisko palīdzību. Patversme par notikušo vērsusies arī Valsts policijā. "Ir ierosināts kriminālprocess," tā ziņo patversme.

"Mēs visi dzīvojam līdzās: ir daudz lielisku, empātisku cilvēku un tomēr tik daudz ļaunu, vardarbīgu (ne)cilvēku. Vardarbīgie dalās noziedzniekos un mentāli sasirgušajos. Šie vardarbīgie izgāž savu ļaunumu pār tiem, kas īsti nespēj sadot pretī un sevi aizsargāt – dzīvniekiem. Tam nevar būt attaisnojuma. Mūsuprāt, tā nedrīkst turpināties, " savā "Instagram" kontā raksta patversme.

"Mēs ceram uz sabiedrības aktīvu iesaistīšanos - uz bezkompromisa attieksmi pret cietsirdības, vienaldzības, ļaunprātības gadījumiem ikreiz, kad ar to sastopamies - vienalga kaimiņu, radu vai svešinieku mājās un pagalmos."

"Ir emocionāli smagi un vairs nav spēka atkal un atkal saskarties ar šādu cilvēku ļaunumu, trulumu un nesodāmības sajūtu. Trūkst līdzekļu, lai glābtu dzīvniekus, un trūkst resursu, lai palīdzētu iestādēm atklāt varmākas," norāda patversme.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu