"Nissan Qashqai" krosovers - kā radīts dažādajiem Latvijas ceļiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Skandi Motors

Kopš savas ierašanās 2007. gadā, "Qashqai" ir bijis etalons šajā segmentā ar daudziem konkurentu atdarinājumiem. Kopš laišanas klajā šis automobiļa modelis ir bijis ļoti veiksmīgs, un kopumā Eiropā ir pārdoti jau vairāk nekā trīs miljoni "Qashqai". Pilnīgi jaunais "Nissan Qashqai" ievēro savu priekšgājēju pamatprincipus attiecībā uz spēcīgu dizainu, efektīvu spēka agregātu un uzlabotu ārējo izskatu kombinācijā ar paaugstinātu kvalitāti un braukšanas pieredzi, kas līdzvērtīga augstākas klases automobiļiem.

Tas labi izskatās, ir kluss un tam ir līgana gaita – tā jauno "Nissan Qashqai", raksturo tā īpašnieks Dāvis. Paaugstinātais klīrens palīdzēs bez raizēm izbraukt dažādos Latvijas ceļus, savukārt plašais krāsu sortiments neatstās vienaldzīgu nevienu. Turklāt ar "Nissan Qashqai" varēsi justies unikāli.

Jaunais "Qashqai" turpinās piedāvāt iepriecinošu braukšanas pieredzi, balstoties uz savu izsmalcinātas un pievilcīgas braukšanas reputāciju, kas būs patīkama, pat braucot pa līkumainu ceļu. Jaunā platforma lepojas ar augstākam segmentam raksturīgu vērpes stingrību, kas ļauj just labāku stūres reakciju un nodrošina stabilāku braukšanas pieredzi.

"Qashqai" ietilpst plašākā "Nissan" elektrifikācijas stratēģijā un klientiem piedāvās divus spēka agregātu risinājumus – elastīgu un efektīvu 1,3 litru benzīna dzinēju ar daļēju hibrīdtehnoloģiju, savukārt "Nissan" novatoriskā "e-POWER" elektromotora piedziņas sistēma nodrošinās aizraujošu tūlītēju un lineāru paātrinājumu "Qashqai", radot sajūtu, kāda ir braucot ar elektroautomobiļiem, bez bažām par nobraucamo attālumu.

Tam ir teicams apgaismojums un augstvērtīga multimediju sistēma, kas ar bezvadu "Apple CarPlay"/ "Android Auto" un "Spotify" atskaņos izvēlēto mūziku "Bose Premium" audio sistēmā.

Foto: "Nissan Qashqai"

"Qashqai" iekļauj vēl daudz un dažādus vērtīgus un noderīgus papildu elementus, piemēram, "Nappa" ādas salonu, apsildāmu stūri un sēdekļus, elektrisku sēdekļu regulēšanu un pat masāžu, lai jebkurš autovadītājs un pasažieris varētu baudīt augstākās klases komfortu.

Tāpat automašīnai ir liela panorāmas lūka, kas automašīnu padara vēl plašāku un komfortablāku. Lai izskatītos vēl iespaidīgāk un padarītu automašīnu vēl funkcionālāku, ir pieejami "Nissan Qashqai" dzīvesveida aksesuāri, kas ideāli noder ne tikai dzīvei pilsētā, bet arī ģimenes atpūtai pie dabas.

Jaunais "Qashqai" aprīkots ar nākamās paaudzes "ProPILOT" tehnoloģiju, nodrošinot lielāku atbalstu autovadītājam daudzveidīgos apstākļos. "ProPILOT" ar "Navi-Link" sistēmu ir izstrādāta, lai mazinātu nogurumu un stresu braukšanas laikā, vienlaikus piedāvājot ļoti intuitīvu lietošanas pieredzi.

Pilnīgi jaunā "Nissan Qashqai" atjauninātā sistēma spēs pielāgot automobiļa braukšanas ātrumu atbilstoši ārējiem apstākļiem: kad automobilis uz šosejas šķērso ātruma ierobežojuma zonu, sistēma spēj nolasīt ceļa zīmes un ņemt vērā navigācijas sistēmas braukšanas ātruma ierobežojuma datus, lai "Qashqai" palēninātos līdz atbilstošam ātrumam, kas nozīmē, ka autovadītājam nav manuāli jāpielāgo kruīza kontroles ātrums.

Turklāt "ProPILOT" ar "Navi-Link" var sazināties ar "Qashqai" "aklās" zonas radariem, lai, ja nepieciešams, palīdzētu veikt stūrēšanas korekcijas, tādējādi palīdzot novērst braukšanas joslas maiņu, ja automobiļa "aklajā" zonā ir kāds cits automobilis.

Vairāk un plašāk par to, ko ietver "Qashqai" iespējams iepazīties šeit.

Tehniskie dati

Dzinēja tilpums: 1332 cm2;

Cilindru skaits: četri;

Degvielas veids: benzīns;

Kombinētais degvielas patēriņš: 6,3 līdz 6,4 l/100km;

Transmisija: sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba;

Piedziņa: priekšējo riteņu piedziņa;

Pilna masa: 1935 kg;

Pašmasa: 1405 līdz 1533 kg.

Pilns tehniskais raksturojums aplūkojams šeit.

Šobrīd "Skandi Motors" autosalonā "Nissan Qashqai" ir pieejams uzreiz, tā cena sākot no 25 940 eiro un dāvanā 5 obligātās tehniskās apkopes. Plašāk par piedāvājumu uzzini šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu