Nevienam no mums nepatīk sēdēt sastrēgumos, taču tā ir ikdiena ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Turklāt ārvalstīs sastrēgumu apjoms ir daudz iespaidīgāks, nekā mēs spējam iedomāties. Uzņēmums "TomTom", kas plašāk pazīstams ar navigācijas ierīču radīšanu, apkopojis pasaules pilsētas un izrēķinājis, kurās no tām ir vislielākie sastrēgumi.

Šajā pētījumā aplūkotas 404 pilsētas 58 pasaules valstīs sešos dažādos kontinentos. Pēc tam "TomTom" aprēķinātais sastrēguma indekss sarindo pilsētas dilstošā secībā. Uzņēmums šādu pētījumu veic jau 11. gadu. Šie dati ir apkopoti par 2021. gadu.

Aprēķinātie procenti balstās uz uzņēmuma vēsturē veiktajiem mērījumiem. Kā rezultātā ir izveidotas četras kategorijas - pilsētas ar rādītāju virs 50%, 25% līdz 50%, 15% līdz 25%, kā arī zem 15%. Jo lielāks procents, jo lielāks sastrēgumu līmenis.

Desmitajā vietā ierindojas trešā lielākā Indijas pilsēta pēc iedzīvotāju skaita - Bengalūru. Šai pilsētai sastrēgumu līmenis ir 48% un Bengalūru ir vienīgā pilsēta pirmajā desmitniekā, kurai šis rādītājs ir samazinājies gada laikā. Turklāt tas noticis par 3%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X