RSU izsludina konkursu uz rektora amatu; atalgojums - 9000 eiro mēnesī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzraksts Rīgas Stradiņa universitāte.
Uzraksts Rīgas Stradiņa universitāte. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir izsludinājusi konkursu uz rektora amatu, liecina informācija RSU mājaslapā.

No rektora amata kandidātiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija, vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā pēdējo desmit gadu laikā, zinātnes doktora grāds, akadēmiskā darba pieredze, kā arī pieredze un sasniegumi zinātnē un augstākās izglītības jomā.

Rektora bruto alga noteikta 9052 eiro mēnesī.

Līdz 29.septembrim interesenti var pieteikties uz rektora pozīciju, iesniedzot RSU padomei adresētu motivācijas vēstuli, CV, redzējumu par RSU stratēģisko attīstību, kā arī izglītību, pieredzi un prasmes apliecinošus dokumentus.

Konkursa otrajai kārtai izvirzītie pretendenti divu nedēļu laikā pēc RSU padomes pieprasījuma nosūtīšanas sagatavos izvērstu redzējumu par RSU stratēģisko attīstību turpmākajos piecos gados. Pēc pretendentu izvērtēšanas otrajā kārtā padome pieņems lēmumu virzīt vienu vai vairākus rektora amata kandidātus uz vēlēšanām Satversmes sapulcē.

Rektors ir RSU augstākā amatpersona, kas īsteno tās vispārējo administratīvo vadību un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv universitāti. Rektors atbild par RSU attīstības stratēģijā noteikto mērķu sasniegšanu, kā arī finanšu resursu lietderīgu un likumīgu izlietojumu, kā arī rektors veic citus pienākumus saskaņā ar Augstskolu likumu un citiem normatīvajiem aktiem.

Pašlaik RSU rektors ir Aigars Pētersons, kurš amatā nonāca 2018.gadā un ir nostrādājis vienu termiņu. Pētersons attiecīgi var atkārtoti pretendēt uz rektora amatu, jo Augstskolu likums nosaka, ka viena un tā pati persona var būt rektors divus termiņus pēc kārtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu