Trešdien ugunsgrēkā Jēkabpilī izglābts viens cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Trešdienas vakarā ugunsgrēkā Jēkabpilī izglābts viens cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.17.57 glābēji devās uz Celtnieku ielu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojušies dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem uz plīts ir piededzis ēdiens.

No sadūmotā dzīvokļa izglābts cilvēks, kas nodots mediķiem.

Ugunsdzēsēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši.

VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti!

Vakar Vidzemē tika saņemti divi izsaukumi, kur mežā apmaldījušies cilvēki. Valmieras novada Plāņu pagastā apmaldījušos cilvēku atrada Valsts policijas darbinieki, savukārt Limbažu novada Alojas pagastā glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam norādīja pareizo virzienu izejai no meža. Cilvēks tika nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 30 izsaukumus - sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu