ASV apspriež sankcijas, kas būtu analogas Krievijas pasludināšanai par terorismu atbalstošu valsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija un ASV Kongress apspriež iespēju noteikt pret Krieviju tādas sankcijas, kas būtu analogas tās pasludināšanai par terorismu atbalstošu valsti, preses konferencē trešdien paziņoja ASV Valsts departamenta pārstāvis Neds Praiss.

"Ir soļi, kurus mēs jau esam spēruši, un soļi, kurus mēs varam spert un apspriežam ar Kongresu; kuriem būtu sekas, analogas tām, ko paredz likums par terorismu atbalstošām valstīm, [bet] bez nevēlamām sekām," uzsvēra Praiss.

Valsts departamenta pārstāvis paskaidroja, ka gadījumā, ja Krievija tiktu pasludināta par terorisma atbalstītāju, tad varētu ciest Vašingtonas partneri, kā arī būtu apgrūtināta humānās palīdzības piegādāšana Ukrainai.

"Mūsuprāt, pastāv mērķtiecīgākas pieejas, kuras mēs varētu piemērot Krievijas armijas un vadības saukšanai pie atbildības," skaidroja Praiss.

Baidens iepriekš bija paziņojis, ka neatbalsta Krievijas atzīšanu par terorismu atbalstošu valsti. Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra pavēstīja, ka Krievijas pasludināšana par šādu valsti no ASV puses varētu vājināt atbalstu Ukrainai un kaitēt humānās palīdzības centieniem.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba paziņoja, ka Ukraina saprot ASV argumentus, kāpēc Krieviju nevajadzētu atzīt par terorismu atbalstošu valsti, bet nepiekrīt nevienam šo argumentu punktam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu