Kremlis atsakās komentēt Pugačovas lūgumu iekļaut viņu "ārvalstu aģentu" sarakstā (1)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: instagram/alla_orfey

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicies komentēt Krievijas estrādes dīvas Allas Pugačovas neseno vēršanos Krievijas Tieslietu ministrijā ar lūgumu arī viņu, tāpat kā viņas vīru Maksimu Galkinu, pasludināt par "ārvalstu aģenti".

"Es nekā nekomentēšu šo tēmu. Nedomāju, ka tas ir jautājums, kas jebkādā veidā attiecas uz Kremli," pirmdien preses brīfingā teica Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai Pugačovas viedoklim Kremlī ir kāds svars un vai tiekot plānoti kādi atbildes pasākumi.

Jau vēstīts, ka parodists un televīzijas raidījumu vadītājs Maksims Galkins, kurš izteicies pret karu Ukrainā, ir iekļauts to Krievijas fizisko personu reģistrā, kuras "pilda ārvalstu aģenta funkcijas".

Drīz pēc tam viņa dzīvesbiedre Pugačova savā "Instagram" kontā publicēja "paziņojumu Krievijas Federācijas Tieslietu ministrijai".

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram

"Lūdzu sevi ieskaitīt manas mīļās zemes ārvalstu aģentu rindās, lai es būtu solidāra ar savu vīru, godīgu, kārtīgu un atklātu cilvēku, kurš ir īsts un neuzpērkams Krievijas patriots, kurš vēl Tēvzemei zelt un plaukt, mierīgu dzīvi, vārda brīvību, kā arī pārtraukt mūsu puišu nāvi iluzoru mērķu vārdā, kas padara mūsu valsti par atstumtu un apgrūtina mūsu pilsoņu dzīvi," rakstīja Pugačova.

Vairāk nekā 660 000 cilvēku atzīmējuši ierakstu ar "man patīk". 

Krievijas valdībai lojālie ziņu kanāli, vēstot par Pugačovas paziņojumu, izlaiž norādes uz Krievijas sākto karu Ukrainā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu