Video VARAM lūgs pārskatīt lēmumu par bibliotēku likvidēšanu Jūrmalā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), atsaucoties uz iedzīvotāju vēstuli un Latvijas Bibliotēku padomes rosinājumu, lūgs Jūrmalas domi vēlreiz izvērtēt par bibliotēku slēgšanu Jūrmalā, tā trešdien, 21. septembrī, vēsta portāls "LSM.lv".

Jau ziņots, ka Jūrmalas iedzīvotāji vasaras izskaņā nosūtīja atklātu vēstuli pašvaldības vadībai, kurā pauda bažas par Asaru un Bulduru bibliotēku likvidēšanu un optimizēšanu.

"Mēs lūgsim pašvaldību pārskatīt savu lēmumu. Tas ir galvenais pašvaldību mērķis – intereses sabalansēt, un pat tad, ja ir kādi lēmumi, kas ietekmē iedzīvotājus, pārskatīt, vai tiešām nav alternatīvi modeļi, kā rīkoties," tā LTV uzsvēra VARAM valsts sekretāra vietniece Ilze Oša.

Kā vēsta medijs, lasītāji bibliotēku likvidēšanas jautājumā palīdzību lūguši ne tikai VARAM, bet arī Kultūras ministrijai. VARAM arī atgādinājusi, ka dažādi atbalsta veidi ēku energoefektivitātes celšanai bijuši pieejami gan agrāk, gan tagad.

Arī Latvijas Bibliotēku padome gan ieteikusi pašvaldībai saglabāt gan Bulduru, gan Asaru bibliotēku, tomēr dome to neņēmusi vērā.

Zemāk vari skatīties LTV sarūpēto sižetu par bibliotēku likvidēšanu Jūrmalā:

Jau vēstīts, ka 11.augustā pie Jūrmalas domes ēkas notika pikets, kurā tiks prasīts Bulduru bibliotēku saglabāt esošajās telpās.

Par Bulduru bibliotēkas saglabāšanu esošajās telpās esot parakstījušies vairāk nekā 700 iedzīvotāju. Atbalstu izteikuši daudzi rakstnieki un kultūras darbinieki.

Kā TVNET iepriekš skaidroja pašvaldībā, Bulduru bibliotēkas ēka ir plaša un tā ir sliktā stāvokli. Arī iekštelpas esot morāli un fiziski novecojušas, un, lai tās atjaunotu, nepieciešami nesamērīgi lieli ieguldījumi. Tādēļ plānots bibliotēku reorganizēt.

Savukārt Asaru bibliotēku plānots likvidēt, jo arī tās ēka ir sliktā stāvoklī un tajā ir mazs apmeklētāju skaits. Arī šai bibliotēkai tuvākā ir jaunā Jūrmalas Centrālā bibliotēka atrodas netālu.

Foto: 11. augustā Jūrmalā notika pikets pret Bulduru bibliotēkas likvidēšanu:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu