VIDEO ⟩ Juglas ielā kreisas pagrieziens uz Murjāņu ielu ir aizliegts. Kāpēc cilvēki turpina pārkāpt noteikumus?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Google maps

Vai uz zīmēm ir jāskatās, vai cilvēki zīmes ievēro un vai zīmēm vispār var ticēt? Raidījums "Zebra" devās pētīt satiksmes nejēdzību Rīgā, kur Juglas iela krustojas ar Murjāņu ielu.

Juglas iela Rīgā ir ļoti svarīga, jo kombinācijā ar Lubānas ielu tā veido galvaspilsētas centra apvedceļu.

Juglas un Murjāņu ielas krustojums vienmēr ir bijis lielākais "trombs" šajā Rīgas apvedceļa posmā, jo šeit bija atļauts kreisais pagrieziens uz Murjāņu ielu. Tagad saistībā ar remontdarbiem šis pagrieziens ir aizliegts, taču cilvēki uz zīmēm neskatās un turpina griezt pa kreisi kā iepriekš.

Viens no risinājumiem būtu uzlikt dzelteno brīdinājuma zīmi, ka veiktas izmaiņas satiksmē. Tomēr piemērs Ieriķu ielā liecina par to, ka uz šīm zīmēm nereti tiek sazīmētas ielas, kas dzīvē vispār neeksistē, tāpēc nav brīnums, ka autovadītāju ticība šādām zīmēm ir maza.

Vēl viens variants būtu šajā vietā nolikt ceļu policijas ekipāžu. Pateicoties raidījuma iniciatīvai, likumsargi patiešām ieradās šajā vietā un ar vairākiem autovadītājiem veica preventīvas pārrunas, izsakot brīdinājumu. Cilvēki taisnojās, ka šajā vietā viņus iemānījusi navigācijas aplikācija, kādam citam te bērnam ir mūzikas skola… Vienīgais, kas ir skaidrs, – cilvēki zīmēm īsti netic un, pat ja redz, tad nebrīnās, ka tas rāda kaut ko pretēju tam, ko viņi grasās darīt.

Satiksmes drošība sastāv no saprotamām un viegli uztveramām zīmēm, policijas, kas pieskata, kā mēs šīs zīmes ievērojam, un arī sabiedrības, kas viens otram neļauj darīt muļķības un zina satiksmes noteikumus.

Video: "Zebra" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu