VIDEO ⟩ Raidījums pēta dīvainu veidojumu uz Čaka ielas, ko daudzi šoferi ignorē (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Čaka iela pēdējos gados kļuvusi par karstu diskusiju objektu iedzīvotājiem. Raidījums "Zebra" devās aplūkot kādu neveiklu risinājumu šajā ielā, kas satiksmes dalībniekiem rada vairāk jautājumu nekā atbilžu.

Pēc būtības satiksmes organizētājam būtu jāsarunājas ar satiksmes lietotāju, tomēr kāda uzkrāsota saliņa Čaka ielas posmā starp Tallinas un Pērnavas ielu rada, maigi izsakoties, mulsinošas situācijas.

Tur uzkrāsotas dažas baltas līnijas, kas pēkšņi "aprauj" sabiedriskā transporta joslu. Bet tur nav nekādu apzīmējumu un nekādas informācijas, kas paskaidrotu braucējiem, kas tur domāts. Pat sabiedriskais transports, kas šajā vietā pārvietojas vairākas reizes dienā, vienkārši brauc pāri šai saliņai.

Iespējams, šā veidojuma autori ir domājuši saīsināt ceļu gājējiem, kas jāveic, šķērsojot ielu. Tomēr tur, kur ir šādi risinājumi, parasti tiek izmantoti jau daudz apspriestie stabiņi, kas atrodas otrā pusē tai pašai gājēju pārejai.

Ja šādā veidā tiks aprīkotas visas gājēju pārejas, pilsēta vienkārši apstāsies. Tas nav pārāk gudri, jo pilsētā ir jādzīvo un jāpārvietojas, turklāt visiem, nevis tikai dažiem transporta veidiem.

Video: "Zebra" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu