"Nedēļas fokusā" žurnālists Bens Latkovskis Kādi ir lielākie politiķu fiasko šajā priekšvēlēšanu periodā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Šis priekšvēlēšanu laiks un kampaņas raksturīgas ar to, ka, par spīti saspīlētajai ģeopolitiskajai situācijai, netiek kādā īpašā veidā uzsvērta tieši šo vēlēšanu izšķirīgā nozīme, TVNET raidījumā “Nedēļas fokusā” norāda žurnālists Bens Latkovskis.

Vienlaikus nav sajūtas, ka šīs vēlēšanas ko īpaši būtiski izšķirs, jo Latvijai nelojāliem spēkiem nav īpašu izredžu ko sasniegt, tā Latkovskis. “Jebkurā gadījumā tiem spēkiem, ko uzskatām par Latvijai nelojāliem, nav lielu izredžu iekļūt valdošajā koalīcijā,” rezumē Latkovskis, piezīmējot, ka šie spēki savā starpā cīnās par 5% barjeru, kā arī valsts finansējumu. Runājot par flangu, kas pretendē uz vietu nākamajā koalīcijā, jāsaka, ka šīs vēlēšanas ir vienas no garlaicīgākajām, tā Latkovskis, norādot, ka diezgan droši var prognozēt, ka pašreizējam premjeram Krišjānim Kariņam būs iespēja vadīt arī nākamo valdību.

“Ja runājam par politiskajām kļūdām, tad izceļas “Attīstībai/Par” ļoti diskutablais Arta Pabrika lozungs “neļaut vēl četrus gadus bremzēt valdību”. Šī partija pati četrus gadus bijusi valdošajā koalīcijā! Ļoti divdomīgs lozungs,” norāda eksperts, kā vēl vienu neveiksmīgu komunikācijas piemēru minot Nacionālās apvienības premjera amata kandidāta Uģa Mitrevica rosinājumus sasaistīt bērnu brīvpusdienas ar vecāku nekustamā īpašuma nodokļu nomaksu.

Runājot par “Progresīvajiem”, Latkovskis norāda, ka šī partija nāk ar izteiktu pārliecību un zināmu revolucionāru nostāju. Šāda pārliecība mēdz vēlētājus aizraut, bet dara skeptiskus pieredzējušākus politiķus, sak, jūs aplauzīsieties! Taču daļai vēlētāju liekas simpātiskas arī konservatīvākas partijas, kas sola iet ierasto ceļu, neko būtiski nemainot.

Lūgts komentēt partiju un mediju attiecības šajās vēlēšanās, Latkovskis norāda, ka Kariņa lēmums nepiedalīties, piemēram, raidījumā “Kas notiek Latvijā?” savā ziņā demonstrē pārākumu par tiem, kas piedalās šajā raidījumā. “Jāsaka, ka daļa priekšvēlēšanu debašu tiek pasniegtas rotaļīgā un nenopietnā veidā, un viņa izvēle nepiedalīties tādos raidījumos it kā parāda premjera nopietnību,” tā Latkovskis, gan piemetinot, ka pats personīgi tādu attieksmi neatbalsta. Viņš arī norāda, ka šis būtu vienīgais spilgtais gadījums šajā priekšvēlēšanu periodā, kurā manāms politiķu un mediju attiecību saspīlējums. Runājot par gaidāmajiem vēlēšanu rezultātiem, Latkovskis prognozē, ka gaidāmi dažādi pārsteigumi un drošu, pārliecinošu “Jaunās Vienotības” uzvaru viņš neparedz.

Lūgts komentēt problēmjautājumus, kam jābūt uz jaunās valdības darba galda, eksperts norāda, ka svarīgākie jautājumi, bez šaubām, būs saistīti ar apkures, gāzes un elektrības rēķinu izsauktā šoka minimizēšanu. “Valdībai būs jāsniedz efektīvi amortizējošie mehānismi,” rezumē žurnālists.

MAF logo
MAF logo Foto: MAF

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta "Nedēļas fokusā" saturu atbild TVNET GRUPA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu