FOTO un VIDEO ⟩ "Gaidīju 10 stundas, lai tiktu prom!" Pēc daļējas mobilizācijas izsludināšanas Krievijas iedzīvotāji bēg no valsts un veido pamatīgus sastrēgumus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: X00718/SCANPIX

Kara noziedznieks Vladimirs Putins pagājušajā trešdienā, 21. septembrī, publiskā uzrunā paziņoja par daļēju mobilizācijas ieviešanu Krievijā. Uzreiz pēc šī paziņojuma tūkstošiem cilvēku centās pamest valsti dažādos veidos, izraisot pamatīgus automašīnu sastrēgumus.

ASV raidsabiedrība CNN ziņo, ka daudziem Krievijas iedzīvotājiem iemesls pamest valsti ir vienāds - izvairīšanās piedalīties Putina brutālajā karā Ukrainā. Pēc Krievijas diktatora paziņoja tūkstošiem cilvēku meklēja iespējas pamest valsti.

Cilvēki meklēja visdažādākās iespējas, kā tikt pāri Krievijas robežai. Video kadri liecina, ka pie Krievijas sauszemes robežām veidojušies pamatīgi sastrēgumi. Kāds Krievijas iedzīvotājs stāstīja, ka stāvējis sastrēgumā 10 stundas, lai nokļūtu Kazahstānā no Saratovas reģiona.

Video: Sastrēgums uz Krievijas un Gruzijas robežas

"Nebeidzamas mašīnu rindas, cilvēki skrien un bēg prom no Krievijas," ziņo CNN.

Kazahstānas Nacionālā drošības komiteja 22. septembrī paziņoja, ka robežkontroles punkti darbojas pastiprināti, taču situācija tika kontrolēta. Dienas laikā vieglo transportlīdzekļu skaits no Krievijas, kas iebrauc Kazahstānā palielinājās par 20%.

Arī uz Somijas austrumu robežas ceturtdienas strauji pieauga satiksmes plūsma. Arī ceļojumu aģentūru mājaslapās bija liels pieprasījums pēc aviobiļetēm uz vietām, kur Krievijas pilsoņiem nav vajadzīgas vīzas.

Vairāki Krievijas pilsoņi, kuri pameta valsti, stāstīja, ka varas iestādes iztaujājušas vīriešus, kuri pametuši valsti. Esot prasīts, vai viņiem ir bijušas militārās apmācības.

Video: Sastrēgums uz Krievijas un Gruzijas robežas

Jau ziņots, ka Putins parakstīja rīkojumu par daļēju mobilizāciju, kas stājas spēkā 21. septembrī. "Mēs runājam par daļēju mobilizāciju, tas ir, iesaukti tiks tikai tie pilsoņi, kuri pašlaik ir rezervisti, bet jo īpaši tie, kuri ir dienējuši bruņotajos spēkos un kuriem ir noteikta militārā specialitāte un attiecīga pieredze," teica Putins.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka daļējā mobilizācija attieksies uz apmēram 300 000 cilvēku. Viņš piebilda, ka daļējā mobilizācija notiekot pirmām kārtām tādēļ, lai kontrolētu teritorijas pie frontes līnijas Ukrainā.

Foto: Sastrēgums uz Krievijas un Somijas robežas

"Kontaktlīnija ir vairāk nekā tūkstoš kilometru. Protams, tas, kas atrodas aiz šīs līnijas, ir jānostiprina, teritorijas ir jākontrolē, pirmām kārtām tādēļ tiek darīts šis darbs," sacīja Šoigu.

Iesauktie pirms nosūtīšanas uz vienību izies papildu militāro sagatavošanu, sacīja Putins.

Viņš norādīja, ka mobilizētajiem būs tāds pats statuss kā militārpersonām, kuras dienestā atrodas saskaņā ar līgumu.

Uz mobilizācijas atlikšanu varēs pretendēt militāri rūpnieciskā kompleksa organizācijās strādājošie, paredz dekrēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu