Krievija mobilizācijas laikā civiliedzīvotājiem varēs atsavināt dažādus transportlīdzekļus (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: g0d4ather/Shutterstock

Krievijā izsludinātā daļējā mobilizācija neattiecas tikai uz cilvēkresursiem, bet arī transportlīdzekļiem. Ne visi to zina, bet šāda kārtība ir paredzēta Krievijas Federācijas likumdošanā un to neievērošanai ir paredzētas sankcijas.

Iespēja mobilizēt civilo iedzīvotāju transportlīdzekļus bija paredzēta jau PSRS likumdošanā. Bija arī transportlīdzekļi, kurus obligāti bija jānodod militārām vajadzībām.

Mobilizācijas ietvaros no civilpersonām var izņemt N kategorijas transportlīdzekļus (kravas transportlīdzekļu), treilerus, traktorus, kā arī autobusus, kas paredzēti liela skaita cilvēku pārvadāšanai. Tiesa, šajā sarakstā neietilpst trolejbusi.

Tāpat no iedzīvotājiem var pieprasīt N1 un M1G kategorijas transportlīdzekļus. Galvenokārt apvidus auto, kuros ir mazāk par astoņām sēdvietām, piemēram, "Suzuki Grand Vitara", "Nissan X-Trail", "Chevrolet Niva" un citi. Citā kategorijā ir visi UAZ apvidnieki un GAZ komercauto.

Jābūt gataviem arī tiem civiliedzīvotājiem, kuriem ir pašiem savas bruņotās mašīnas, sniega motocikli, kāpurķēžu auto, bezceļu un purva auto. Principā visiem civiliedzīvotājiem, kuriem būs noderīgi transportlīdzekļi dažādiem braukšanas apstākļiem, var nākties šķirties no savas tehnikas. Tāpat šajā sarakstā ir iekļauti dažādu izmēru kvadricikli.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu