Ukrainas bēgļu bērniem sākumskolā Latvijas valdība segs ēdināšanas izmaksas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas bēgļu bērniem pašvaldības un privātajās sākumskolās tiks segtas ēdināšanas izmaksas, otrdien, 27. septembrī, lēma valdība.

Ēdināšana pašvaldības un privātajās izglītības iestādēs tiks segta no valsts budžeta tādā pašā apmērā, kādā tā tiek segta vienam izglītojamam valsts izglītības iestādēs - 2,15 eiro apmērā.

Likumprojekts paredz, ka, lai saņemtu izdevumu kompensāciju par to nepilngadīgo ukraiņu bērnu ēdināšanu, kuri izglītības iestādēs klātienē apgūst izglītību no 1. līdz 4.klasei, bet uzņemti izglītības programmā pēc kārtējā gada 1.septembra, pašvaldība, izmantojot Valsts kases e-pakalpojumu "ePārskati", iesniedz pārskatu par minētajiem izdevumiem.

Sekojoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kompensēs pašvaldībām iepriekš minēto ukraiņu skolēnu ēdināšanas izdevumus, pieprasot līdzekļu piešķiršanu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Attiecībā uz tiem izglītojamajiem, kuri būs uzņemti izglītības iestādē līdz 1.septembrim, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", kurā ietvers arī prasību pašvaldībām sagatavot pārskatu par pārskaitītā finansējuma izlietojumu.

Vienlaikus arī tiek noteikts, ka pašvaldībām finansējumu, kas netiks izlietots līdz šī gada 31.decembrim, jāatmaksā IZM līdz 2023.gada 30.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu