Latvijas Meža īpašnieku biedrība paraksta memorandu ar LKS, bet vēlāk to atsauc (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Minot viedokļu atšķirības demokrātijas un neatkarības jautājumos, Latvijas Meža īpašnieku biedrība (LMIB) otrdien atsauc parakstu no sadarbības memoranda ar Latvijas Krievu savienību (LKS) , aģentūru LETA informē biedrībā.

LMIB pauž, ka pirms vēlēšanām, zemes apsaimniekošanas nozaru priekšlikumi tika nosūtīti tiem politiskajiem spēkiem, kuru darbību valsts ir atļāvusi un par kuriem pastāv varbūtība, ka tie var tikt ievēlēti 14. Saeimā.

Atbalstu LMIB, "Zemnieku saeimas" un "Latvijas kūdras asociācijas" izteiktajiem priekšlikumiem ar savu parakstu pauda "Attīstībai/Par!", Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība, "Konservatīvie", "Saskaņa", "Jaunā vienotība", "Apvienotais saraksts", "Latvija pirmajā vietā", Latvijas Krievu savienība.

Biedrībā skaidro, ka LMIB vienmēr ir iestājusies par Latvijas neatkarību, gan politisko, gan veidojot pašpietiekamu tautsaimniecību, kur tieši meža nozarei ir svarīga loma, lai atteiktos no Krievijas gāzes ietekmes.

LMIB valdes piesēdētājs Arnis Muižnieks aģentūrai LETA skaidroja, ka biedrība ir vēlreiz izvērtējusi partijas un biedrības uzskatu saskanību par tādām sabiedrībai aktuālām tēmām kā karš Ukrainā, Latvijas neatkarība un padomju mantojums, un izlēmusi savu parakstu atsaukt.

Tāpat viņš skaidro, ka biedrībai ir svarīgi komunicēt ar krievvalodīgajiem sabiedrības pārstāvjiem, kas arī pārstāv mežsaimniecības nozari.

Kā informē biedrībā, pārvērtējot situāciju, LMIB memoranda parakstīšanu ar Latvijas Krievu savienību atzīst par kļūdu un atsauc savu parakstu no šī dokumenta.

Tāpat biedrība saka paldies aktīvajiem sabiedrības locekļiem, kuri norādīja uz nepieciešamību esošajā situācijā ievērot īpaši augstu pašorganizēšanās un atbildības slieksni.

Jau ziņots, ka 21.septembrī zemes apsaimniekošanas organizācijas tikšanās cikla laikā ar politiskajām partijām un to apvienībām, parakstīja pirmos sadarbības memorandus par lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un kūdras nozarei svarīgiem jautājumiem un nepieciešamību šos jautājumus risināt.

LMIB ir 2005.gadā dibināta nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir veicināt ilgtspējīgas un ekonomiski efektīvas mežsaimniecības attīstību Latvijā un pārstāvēt visu meža īpašnieku intereses.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu