VIDEO ⟩ Mirklis līdz traģēdijai. Bolderājā šoferis nebremzējot šķērso gājēju pāreju un teju notriec mazu bērnu (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bolderājā kāds autovadītājs, traucoties pāri labi aprīkotai un izgaismotai gājēju pārejai, teju notriecis bērnu ar skūteri, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tas noticis aizvadītajā nedēļas nogalē Silikātu ielā, Bolderājā. Bērns paspēja paglābties, aizlecot prom no automašīnas, kas traucās pāri gājēju pārejai.

Video reģistratora ieraksta skaņa liek noprast, ka starp bērna skrejriteni un vieglo automašīnu varētu būt notikusi sadursme. Silikātu ielas iedzīvotāji stāsta, ka pirms vairākiem gadiem uz tās pašas gājēju pārejas notika ļoti līdzīgs atgadījums. Dažiem kaimiņiem tas liek secināt, ka bērni un jaunieši esot neuzmanīgi un nepārliecinās par drošību.

Taču šāds viedoklis gluži neatbilst tam, ko paredz ceļu satiksmes noteikumi. Arī video ierakstā redzams, ka bērns nemaz neizlēca, tā sakot, no krūmiem, bet gan apstājās pirms horizontālā apzīmējuma un gaidīja, kad atbrīvosies ceļš.

Satiksmes eksperts Oskars Irbītis stāsta, ka autovadītājiem pirms gājēju pārejas ir jāpiebremzē un jāpārliecinās, vai to kāds gājējs neplāno šķērsot.

Noskatoties nepatīkamo video, arī kāda blakus mājas iedzīvotāja uzskata, ka tieši automašīnas šoferis izveidoja avārijas situāciju.

Policijā neviens ar iesniegumu par šo gadījumu nav vērsies, taču, saņemot video reģistratora ierakstu, likumsargi sola izmeklēt lietas apstākļus.

Vietējie ir ieinteresēti, lai policija pacenstos un sameklētu pārkāpēju, kas, sēžot pie automašīnas stūres, nepūlējās ievērot elementārus satiksmes noteikumus.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu