VUGD dzēsis vairākus ugunsgrēkus, kas izcēlušies daudzstāvu dzīvojamās mājās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdien vairākās daudzstāvu dzīvojamās mājās izcēlušies salīdzinoši nelieli ugunsgrēki, kuru dēļ no mājām evakuēti cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt ap plkst.6 ugunsdzēsēji devās uz Biržas ielu Ludzā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā deg kokmateriāli un sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no nama evakuēja sešus cilvēkus. Ugunsgrēka dzēšanas darbi vēl turpjnās.

Vakar īsi pirms plkst.19 tika saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis 16 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās pieci cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts stundas laikā.

Savukārt ap plkst.16.30 ugunsdzēsēji devās uz Vijciema ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas pagrabā dega elektromotors. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja četrus cilvēkus, bet vēl pieci cilvēki evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni stundas laikā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības rozete, sadzīves mantas, zaru kaudze, elektrotehnika, reklāmas plakāts, riepas un vieglā automašīna. Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus: 15 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu