Nausēda: Putina režīma derīguma termiņš nav bezgalīgs (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas nonākšana strupceļā Ukrainā varētu izraisīt pēkšņas un negaidītas pārmaiņas Krievijā, paziņojis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, piebilstot, ka Kremļa režīma "derīguma termiņš nav bezgalīgs".

"Vienkārši šim režīmam nav bezgalīgs derīguma termiņš. Tas nav bezgalīgs, ir jāsaprot, ka ļoti daudz ir atkarīgs no Ukrainā notiekošā, no Krievijas sabiedrības vai Krievijas iedzīvotāju izpratnes par kara jēgpilnumu, panākumiem," Nausēda sacīja intervijā Lietuvas sabiedriskajai televīzijai.

Kā teica Lietuvas prezidents, Krievijas propaganda diezgan iedarbīgi spēj pūst miglu acīs savas valsts iedzīvotājiem, tomēr tā varētu arī nespēt nomaskēt valsts neveiksmes, kad "Krievijā masveidā sāks ierasties zārki un to pamanīs arvien lielāka Krievijas iedzīvotāju daļa".

"Un, ja Krievijas iedzīvotāji to skaidri pamanīs, mēs nevarētu teikt, ka situācijā Krievijā ir akmenī cirsta un nemaināma.

Izmaiņas var būt tik pēkšņas, ka var pārsteigt mūs nesagatavotus," pieļāva Lietuvas prezidents.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējā laika rīcība atspoguļo Maskavas izmisumu saistībā ar iniciatīvas zaudēšanu Ukrainā, paziņoja Nausēda un piebilda, ka izmisušu cilvēku draudi tomēr ir jāuztver nopietni, jo īpaši tad, ja viņiem ir kodolieroči.

Vienlaikus, kā viņš norādīja, Krievijas jaunākajiem draudiem nepieciešamības gadījumā pielietot kodolieročus "nekādā gadījumā nevajadzētu mazināt mūsu atbalstu [Ukrainai] vai likt mums mainīt savu pozīciju".

"Mums vēl ātrāk jālemj, jo tas ir izšķirīgs faktors Ukrainas panākumiem," Nausēda pauda pārliecību.

Krievijas ieceltās varasiestādes okupētajos Ukrainas reģionos otrdien paziņoja par uzvaru tā dēvētajos referendumos, kur mērķis ir anektēt okupētās teritorijas Luhanskas, Doneckas, Hersonas un Zaporižjas apgabalos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu