ASV papildus piešķirs vēl 1,1 miljardu dolāru militārai palīdzībai Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: lev radin/Shutterstock

ASV Ukrainai piešķirs papildus vēl 1,1 miljardu dolāru, lai finansētu 18 augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu (HIMARS) un citu ieroču iegādi, pavēstījušas amatpersonas.

Tādējādi ASV sniegtā palīdzība Ukrainai, kopš darbu sākusi prezidenta Džo Baidena administrācija, sasniegusi 17 miljardus dolāru.

Informācija par papildu piešķiroto palīdzību amatpersonas sniegušas anonīmi, jo par to vēl nav oficiāli paziņots, bet oficiālais paziņojums gaidāms vēlāk trešdien.

Ņemot vērā to, ka finansējums paredzēts tādu ieroču un kara tehnikas iegādei, kas Ukrainai nepieciešams ilgtermiņa vajadzību apmierināšanai, var paiet gads vai divi, līdz ukraiņi saņems šo bruņojumu.

Jaunā palīdzības pakete paredz finansējumu 18 HIMARS un tiem nepieciešamās munīcijas iegādei, kā arī 12 sistēmām "Titan", kas tiek izmantotas bezpilota lidaparātu apkarošanai.

Finansējums piešķirts arī 300 spēkratiem, tajā skaitā vairākiem desmitiem smago automašīnu un vilcēju smagās kara tehnikas transportēšanai, dažādiem radariem, sakaru un novērošanas līdzekļiem, kā arī citiem karavīru uzkabes priekšmetiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu