Irākas Kurdistānā Irānas dronu un raķešu triecienos nogalināti deviņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Irākas Kurdistānā trešdien, 28. septembrī, Irānas dronu un raķešu triecienos, kas bija vērsti pret Irānas kurdu opozīcijas organizācijām, nogalināti deviņi cilvēki, pavēstījis reģiona veselības ministrs Samans Barzindži.

Uzbrukumi Erbīlā un Suleimanijā, kuros tika izmantoti ar sprāgstvielām aprīkoti droni un raķetes, bija vērsti pret opozīcijas Kurdistānas Brīvības partiju (PAK), Irānas Kurdistānas Demokrātisko partiju (KDPI), Kurdistānas Brīvās dzīves partiju (PJAK) un partiju "Komala", vēsta kurdu mediji.

Vēl vismaz 32 cilvēki triecienos ievainoti, ziņu aģentūra INA citē Barzindži teikto.

Uz Irākas Ārlietu ministriju izsaukts Irānas vēstnieks Bagdādē, lai iesniegta protesta notu ar stingru nosodījumu, pavēstīja ministrija.

Irākas Kurdistānas reģionālā valdība nosodījusi uzbrukumus.

Aizvadīto piecu dienu laikā šis ir jau trešais uzbrukums kurdu separātistu bāzēm Irākas ziemeļos, vēsta Irānas ziņu aģentūra "Tasnim".

Irānas iekšlietu ministrs Ahmads Vahidi iepriekš apsūdzējis kurdu organizācijas, ka tās ir iesaistītas protestos pret Irānas valdību, kas izcēlušies pēc 22 gadus vecās irānietes Mahsas Amini nāves apcietinājumā, kur viņa bija nonākusi par Irānas stigro ģērbšanās prasību neievērošanu.

Teherāna arī apsūdz kurdus, ka viņi protestētājiem piegādājot ieročus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu