Žurnāls: Skolotājas sadūrēja Liepājā pati pieteikusies policijā; par šizotipiskiem traucējumiem skola nav zinājusi (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai gan Liepājas Valsts tehnikuma audzēkne, kura sadūra skolotāju, aizmukusi no notikuma vietas, viņa pēc tam vēlāk pati pieteikusies policijā, ceturtdien, 29. septembrī, vēsta žurnāls "Ir.lv".

Kā žurnālam "Ir.lv" norādīja Liepājas Valsts tehnikuma direktors Agris Ruperts - uzbrucēja līdz notikušā apstākļu pilnīgai noskaidrošanai no iespējas mācīties Liepājas Valsts tehnikumā ir atstādināta. Audzēkņi pēc notikušā nejūtas droši - skolā daži no viņiem līdzi ņem gāzes baloniņus.

"Ir.lv" rīcībā esošā informācija liecina, ka patlaban meitene atrodas psihoneiroloģiska rakstura ārstniecības iestādē.

Cietušajai skolotājai, viņas kolēģiem, kā arī audzēkņiem tiks sniegta psiholoģiska palīdzība, solīja Ruperts.

Kā vēsta žurnāls, pēc uzbrukuma  tehnikuma direktors vēlreiz pārbaudījis uzbrucējas iesniegtos dokumentus mācību iestādei, un tajos informācijas par šizotipiskiem traucējumiem ģimenes ārsta izsniegtajā izziņā nav bijis. Dokumentos vien teikts, ka meitenei ir hroniska saslimšana, bet netika konkretizēta - kāda tieši saslimšana, un slēdziens par atļauju apmeklēt izglītības iestādi.

Skolā, kā ziņo žurnāls, audzēkne iestājās tikai ar sekmju izrakstu, jo pamatskolas beigšanas eksāmenus nebija kārtojusi - viņa no tiem bija atbrīvota.

Jauniete pirms iestāšanās Liepājas Valsts tehnikumā mācījusies Liepājas 7. vidusskolā, ziņo "Ir.lv". Žurnālam Liepājas 7. vidusskolas direktors Pāvels Jurs atklājis, ka jaunietei aptuveni divus gadus bija piemērota mājmācība. Tā piemērota pēc tam, kad viņa uzbrukusi savai mātei. Kā žurnālam norādīja mācību iestādes direktors - audzēknes māte gan centās notikušo noslēpt, bet vēlāk informāciju par notikušo saņēma visas atbildīgās institūcijas, tajā skaitā arī sociālais dienests un policija.

Jau ziņots, ka policija sākusi kriminālprocesu pret tehnikuma audzēkni par skolotājas saduršanu Liepājā. 

24. septembrī skolotāja Ilze Elizabete Romančenko, kā ierasts, rosījās savā studijā F. Brīvzemnieka ielā. Aptuveni pulksten 10.30, sagaidot, kad viņa paliek viena, ienākusi 17 gadus veca meitene, viņas audzēkne no Liepājas Valsts tehnikuma pirmā kursa, kura viņai uzbrukusi ar nazi.

Skolotāju nogādāja Liepājas Reģionālās slimnīcas Ķirurģijas nodaļā, kur viņa dažas dienas pat pavadīta reanimācijā. Viņai ir caurdurtas plaušas, citi ievainojumi.

Kā vēstīja laikraksts "Kurzemes Vārds", par to, ka uzbrucējai ir diagnoze ar kodu F21 (šizotipiski traucējumi), viņu tikai pirms kādas nedēļas informējusi meitenes mamma.

”Man zvanīja mamma un sarunā atzinās, ka meita arī viņai agrāk ir uzbrukusi. It kā vairākas dienas neesot dzērusi nozīmētās zāles, mamma pieteikusi pie daktera, bet iespēja tikt bijusi tikai oktobrī. Man, protams, šādas informācijas nebija. Tās nebija nevienam skolā," laikrakstam pauda cietusī.

”Bija ģimenes ārsta slēdziens, ka meitene var apgūt izvēlēto profesiju,” laikrakstam PIKC pastāsta ”Liepājas Valsts tehnikums” direktors Agris Ruperts. Bet par to, ka ir kādas nopietnas veselības problēmas, – nekā.  ”Ja cilvēks ir kaut kur uzskaitē, viņam ir tiesības par to neinformēt izglītības iestādi, mēs no izglītības iestādes puses arī nevaram vākt šādu informāciju, ņemot vērā fizisko personu datu aizsardzību. Tā ir vecāku brīva griba – informēt skolu. Tā nu tas diemžēl ir,” viņš saka.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu