Jaunajā bērnu ēdināšanas reģistrācijas sistēmā "pusdienlaiks.lv" reģistrēti 28 000 klientu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jaunajā bērnu ēdināšanas reģistrācijas sistēmā "pusdienlaiks.lv" reģistrēti 28 000 klientu, šodien preses konferencē informēja platformas "pusdienlaiks.lv" izstrādāju pārstāvis Imants Felsbergs.

Ņemot vērā, ka kopumā jāreģistrējas aptuveni 40 000 skolēnu un vēl aptuveni 20 000 pirmsskolas iestāžu audzēkņu, tā ir nepilna puse.

Kopumā 28 000 lietotāju ir izveidojuši 21 000 e-naudas maciņu, kuros iemaksāti aptuveni 180 000 eiro, kas glabājas Lietuvas centrālajā bankā.

Felsbergs uzsvēra, ka katru dienu tiek labotas sistēmas kļūdas, ir izveidota ātro atbilžu sadaļa un tehniskās palīdzības līnija, kas strādās arī brīvdienās. Līdz ar to lielākajai daļai vecāku būšot iespēja reģistrēties un slēgt līgumu ar ēdinātājiem.

Kā uzsvēra Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas pārstāvis Jānis Meija, ja kādam no vecākiem neizdosies noslēgt līgumu ar ēdinātāju, to varēs izdarīt vēl visu nākamo nedēļu. Savukārt visi bērni, neatkarīgi no tā, vai šāds līgums ar ēdinātāju būs noslēgts, tiks pabaroti.

Vecākiem, kuriem līdz nedēļas beigām neizdosies reģistrēties jaunajā sistēmā "pusdienlaiks.lv", ir jāizvēlas kāds no iespējamiem kanāliem, kā ēdinātājam paust vēlmi šādu līgumu slēgt un informēt, ka bērns vēlas izmantot pusdienu piedāvājumu. Piemēram, informējot klases audzinātāju, kas šo informāciju var nodot tālāk ēdinātājam, norādīja Meija.

Pieļaujot, ka līdz pirmdienai tomēr ne visiem izdosies šos līgumus slēgt, ēdinātāji gatavojas pabarot tādu bērnu skaitu, kāds tas bija šajā nedēļā, līdz ar to pusdienu pietiks visiem.

Savukārt nākamās nedēļas laikā līgumu slēgšanas procesam būtu jānoslēdzas.

Arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš uzsvēra, ka visiem, kuri būs izteikuši vēlmi ēst siltas pusdienas, tās tiks nodrošinātas, pat ja nebūs noslēgti līgumi. Ja to neizdosies izdarīt līdz pirmdienai, līgumu slēgšana notiks vēl visu nākamo nedēļu.

Kā skaidroja Felsbergs, būtiskākās problēmas, kas radās vecākiem, reģistrējoties sistēmā "pusdienlaiks.lv", esot bijušas, neizejot reģistrāciju soli pa solim, kā to piedāvā sistēma, bet gan pārlecot vairākus soļus un mēģinot ieiet jaunizveidotajā profilā.

Līdz ar to, esot vairāki klienti, kas esot "iestrēguši" reģistrācijas procesā. Tādēļ sistēmas uzturētājs izveidos pamācību, kā no šīs situācijas izkļūt un noslēgt reģistrāciju.

Felsbergs nevarēja pateikt, cik daudz šādu nepabeigtu reģistrāciju ir sistēmā, bet pieļāva, ka tie varētu būt kādi 5000 - 6000.

Viņš pauda pārliecību, ka atlikušajās dienās līdz nākamajai nedēļai izdosies visas radušās problēmas novērst.

Kā ziņots, no oktobra Rīgas skolās un bērnudārzos lielai daļai skolēnu jārēķinās ar līdzmaksājumu. Izmaiņas līdzšinējā pakalpojumā attiecas uz 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm jeb vairāk nekā 93 000 audzēkņu.

Arī turpmāk 1. - 4. klašu skolēniem ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā tiks segti no valsts un pašvaldības budžeta. Tāpat no pašvaldības līdzekļiem pilnā apmērā segs ēdināšanas izdevumus izglītojamiem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām mājsaimniecībām vai ģimenes ar trim un vairāk bērniem ir reģistrētas Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda. Savukārt pārējiem bērniem būs jāmaksā līdzmaksājums 1,15 eiro dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu