VIDEO ⟩ Ģimenei sēņošana beidzas ar soda kvīti par apstāšanos aizliegtajā zonā. Kā radusies šāda situācija?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kādā septembra sestdienas rītā Tugarinovu ģimene no Rīgas nolēma doties lasīt sēnes uz Garkalnes mežiem, taču, pēc laiskās pastaigas atgriežoties, viņus gaidīja nepatīkams pārsteigums – soda kvīts, ziņo raidījums "Bez tabu".

Deniss un viņa sieva uz Garkalnes mežiem devušies jau vairākkārt, taču šoreiz viņus, atgriežoties pie automašīnas, sagaidījuši pašvaldības policijas policisti, kuri pasnieguši  30 eiro soda kvīti par automašīnas novietošanu neatļautā vietā.

Vīrietis atceras, ka kopā ar sievu braukuši uz mežu un, ieraugot zīmi "braukt aizliegts", automašīnu novietojuši tieši pirms tās. Vīrietis bijis neizpratnē, jo citas aizliedzošas zīmes ceļā neesot manītas. Policists paskaidrojis, ka automašīna novietota dabas lieguma "Garkalnes meži" teritorijā, un likumā teikts, ka liegumā pārvietoties, arī apstāties un stāvēt, ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem ārpus ceļiem nav ļauts.

Deniss skaidro, ka zīme, pirms kuras novietojis automašīnu, ir pirmā, kuru pamanījis savā ceļā. Ja liegums sācies jau iepriekš, zīmēm vajadzētu būt izvietotām arī citviet un to ir par maz, viņš secina.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ropažu novada pašvaldības policisti gan sēņotājiem nepiekrīt – zīmes esot izvietotas jau Krēslas ielas sākumā, kur vienā pusē dzīvojamās mājas, otrā – mežs. Norādes Garkalnes viesi nepamanot vien savas neuzmanības dēļ, uzskata likumsargi.

Atverot Garkalnes mežu lieguma karti, redzams, ka Deniss savu auto tik tiešām novietojis aizsargājamā zonā. Vai zīmes pamanāmas jau iepriekš, devāmies pārbaudīt paši. Izrādās, ka zīme tik tiešām ir – pretī dzīvojamo māju rajonam. Taču tā ir pavisam neliela un aizslēpusies aiz koku zariem, tāpēc garāmgājēji un garāmbraucēji to viegli varētu palaist garām.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu