Krievijas apšaudē Zaporižjas apgabalā nogalināti 30 cilvēki; vairāk nekā 90 - ievainoti (8)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas karaspēkam piektdienas rītā Zaporižjā ar raķetēm apšaudot mierīgo iedzīvotāju humāno kolonnu, nogalināti vismaz 30 cilvēki un 92 ievainoti, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, atsaucoties uz Zaporižjas apgabala policijas preses dienestu.

"Ienaidnieks sāka šo dienu ar apzinātu un absolūti aprēķinātu ukraiņu slepkavību Zaporižjā. Raķešu trieciens civilai autokolonnai. (..) ir 30 bojāgājušo, gandrīz 100 ievainoto un traumēto," paziņoja Zelenskis. Starp bojāgājušajiem ir divi bērni - 11 gadus veca meitene un 14 gadus vecs zēns, bet starp ievainotajiem ir trīs gadus veca meitenīte.

"To izdarīja necilvēki," sacīja prezidents, uzsverot, ka Krievijas armija zinājusi, kur trāpīs raķetes.

"2022.gada 30.septembrī plkst.7.30 agresorvalsts bruņotie spēki, ignorējot starptautisko humāno tiesību normas, veica raķešu triecienu Zaporižjai. Tika apšaudīta civilā humānā autokolonna ar mierīgajiem iedzīvotājiem uz pilsētas robežas autotirgus rajonā," teikts Ukrainas ģenerālprokurora biroja paziņojumā ziņapmaiņas platformā "Telegram".

Zaporižjas apgabala prokuratūras procesuālajā vadībā sākta krimināllieta par kara likumu un paražu pārkāpumu.

Apšaude veikta ar zenītraķešu kompleksu S-300.

"Trāpījuma zonā atradās civiliedzīvotāju kolonna, kas mēģināja izbraukt caur izceļošanas punktu un iebraukt uz laiku okupētajā teritorijā," pavēstīja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Cietuši arī brīvprātīgie, kas veduši zāles uz okupētajām teritorijām un evakuē no turienes cilvēkus, norādīja mērs.

Arī Zaporižjes apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Staruhs apstiprināja, ka krievi apšaudījuši humānās palīdzības autokolonnu, kas devusies uz Zaporižjas apgabala teritoriju, ko okupējis Krievijas karaspēks.

Kolonnu organizējuši cilvēki, kas vēlējušies no krievu okupētajām teritorijām evakuēt savus tuviniekus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu