Saulespuķu lauki līdz apvārsnim un tūkstošiem kravas vilcēju ražas pārvadāšanai ir tipiska Ukrainas ainavas sastāvdaļa rudenī. Kombaini vāc ražu, bet kaujas norišu vietās saulespuķes šoruden netiks novāktas. Melnām, nodurtām galvām tās paliks pamestas milzīgajos laukos. Frontes tuvumā strādājošie lauksaimnieki riskē ar savām dzīvībām un dārgo tehniku. Zem saulespuķu melnajām galvām nav iespējams pamanīt nesprāgušos lādiņus, ar kuriem ir nosētas kara skartās teritorijas.

Šai Ukrainas ainavai šogad ir nākuši klāt jaunpienācēji – haki krāsas apvidus automobiļi. Tie traucas pa ceļiem un bezceļiem gar visu tūkstošiem kilometru garo frontes līniju. Rotātas ar Lielbritānijas, Čehijas, Polijas, Zviedrijas un arī Latvijas numuriem, šīs ir ukraiņu karavīriem ziedotās apvidus automašīnas.

Mašīna ir viena no noderīgākajām lietām, ko ziedotāji un volontieri var sagādāt karavīriem Ukrainā. Tās nodrošina mobilitāti, operativitāti, dzīvības glābšanu ievainotajiem, izraušanos no aplenkuma. Karavīra dzīves kvalitāte ir atkarīga no mašīnas. Bet ar mašīnām Ukrainas armijā ir liela problēma. Ja ir, tad komandējošajam sastāvam, vecs, nolietojies padomju laika transports.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X