Policija pabeigusi izmeklēšanu lietā par dzērājšoferi, kurš Maskavas ielā notrieca gājēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījumu šī gada 19.augustā Rīgā, Maskavas ielā, kur automašīnas "Bmw" vadītājs, būdams alkohola reibumā, uzbrauca gājējam, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā, informēja VP.

Par negadījumu tika ierosināts kriminālprocess un pēc izmeklēšanas darbību veikšanas un pierādījumu nostiprināšanas šī gada 5.oktobrī kriminālprocess nodots Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Šī gada 19.augustā ap plkst.22.10 kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu no Krasta ielas puses Ķengaraga ielas virzienā, uz regulējamās gājēju pārejas uzbrauca gājējam, 1985.gadā dzimušam vīrietim, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Automašīnas vadītājam izelpā tika konstatētas 0,77 promiles alkohola reibuma.

Veicot izmeklēšanu un pierādījumu nostiprināšanu, šī gada 5.oktobrī izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta un tā nodota Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 262.panta ceturtās daļas, proti, par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

VP izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā ģimenei un tuviniekiem.

Tāpat VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu