Ukrainas bēgļu bērnu ēdināšanu sākumskolās segs lielākā apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien, 6. oktobrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas nosaka, ka Ukrainas bēgļu bērniem pašvaldības un privātajās sākumskolās lielākā apmērā tiks segtas ēdināšanas izmaksas.

Noteikts, ka bērniem, kuri izglītības iestādēs klātienē apgūst pamatizglītības programmas 1., 2., 3. un 4.klasē, ēdināšanu finansē no valsts budžeta normatīvajos aktos par izglītojamo ēdināšanai paredzēto līdzekļu aprēķināšanu, piešķiršanu un izlietošanu noteiktajā kārtībā, paredzot viena izglītojamā ēdināšanai dienā 2,15 eiro apmērā.

Līdzšinējā apmaksātā summa ir 1,42 eiro.

Izdevumus par to nepilngadīgo Ukrainas iedzīvotāju ēdināšanu, kuri izglītības iestādēs uzņemti klātienē pamatizglītības programmas 1., 2., 3. un 4.klasē pēc 2022.gada 1.septembra, pašvaldībai kompensēs, ievērojot likuma regulējumu.

Tāpat Saeima pieņēma normu par Ukrainas iedzīvotāja pagaidu aizsardzības Latvijā zaudēšanu. Persona zaudēs Ukrainas iedzīvotāja pagaidu aizsardzību trīs gadījumos.

Pirmkārt, tad, ja vairs neatbildīs šā likuma noteiktajiem atbalsta sniegšanas nosacījumiem, otrkārt, ja saņems starptautisko aizsardzību citā valstī vai izceļojusi uz valsti, kur tai ir tiesības uzturēties vai saņemt uzturēšanās atļauju, treškārt, ja tai beidzies šajā likumā noteiktajā kārtībā izsniegtās vīzas vai uzturēšanās atļaujas Latvijā derīguma termiņš un mēneša laikā nav iesniegts pieteikums jaunas vīzas vai uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu