VIDEO Rīgā vairākas gājēju pārejas nav drošas cilvēkiem ar redzes traucējumiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki uz gājēju pārejas Elizabetes ielā.
Cilvēki uz gājēju pārejas Elizabetes ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Neredzīgo biedrība uzsver, ka akli cilvēki atbild paši par savu drošību un, esot uzmanīgi, bez problēmām iekļaujas sabiedriskā ikdienas dzīvē. Tajā pašā laikā Rīgā ir vairākas gājēju pārejas, kurām derētu uzlabojumi, kas novērstu bīstamību cilvēkiem ar redzes invaliditāti, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jau vēstīts par negadījumu Brīvības ielā, kur uz gājēju pārejas notrieca neredzīgu meiteni. Viņa gūto ievainojumu dēļ nonāca slimnīcā. Cietušās draugs, puisis ar redzes invaliditāti, paspēja izvairīties no automašīnas.

Latvijas Neredzīgo biedrības vadītājs vēlāk negadījuma dienā tika informēts par notikušo. Viņš secina, ka jaunieši šoreiz paši bija neuzmanīgi un notikušais nav saistīts ar konkrētā ceļa posma organizācijas problēmām. Tajā pašā laikā galvaspilsētā netrūkst gājēju pāreju, kuru aprīkojums nav parocīgs cilvēkiem ar redzes problēmām.

Neredzīgo biedrības vadītājs Kaspars Biezais, pastaigājoties pa Rīgas ielām, ir pamanījis vairākas vietas, kur cilvēkiem ar redzes invaliditāti varētu rasties problēmas šķērsot ceļu. Lūk, viena no tām, pāreja Juglas ielā. Problēma šāda: nakts laikā skaņas signāls tiek izslēgts pilnībā.

Pašvaldība nolēmusi diennakts tumšajā laikā izslēgt skaņas signālu, lai netraucētu apkaimes iedzīvotājiem gulēt – troksnis, pēc vietējo domām, esot pārāk skaļš. Bet Juglas iedzīvotājs Jānis ir akls...

Oktobris ir "Balto spieķu" mēnesis. 15.oktobrī Latvijas neredzīgo biedrība organizēs pasākumus visā Latvijā, atgādinot ceļu satiksmes dalībniekiem, kā uz ielas atpazīt aklus cilvēkus un kādi drošības pasākumi būtu jāievēro, lai nenotiktu nelaime.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu