Dzelzceļa satiksmes pārtraukumu Vācijā izraisījusi sakaru kabeļu sabojāšana divās vietās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Trīs stundu ilgo dzelzceļa satiksmes pārtraukumu Vācijas ziemeļos sestdien izraisījusi optiskās šķiedras sakaru kabeļu sabojāšana divās vietās, ziņu aģentūrai DPA sacījuši avoti Vācijas drošības struktūrās.

Pēc šo avotu teiktā, kabeļi pārrauti Berlīnes Hoenšēnhauzenes rajonā un Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes Hernes pilsētā.

Šie kabeļi tiek izmantoti dzelzceļa radiosakaru sistēmā.

Laikraksts "Bild", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušu Federālā kriminālpolicijas biroja iekšējo dokumentu, svētdien ziņoja, ka pēc notikušā sākotnējās analīzes birojs secinājis, ka, iespējams, noticis kādas valsts uzdevumā sarīkots sabotāžas akts.

Dokumentā vērsta uzmanība, ka starp abām kabeļu pārrraušanas vietām ir liels attālums - 540 kilometri, kā arī incidents noticis salīdzinoši neilgi pēc tam, kad sprādzieni sabojāja gāzesvadus "Nord Stream".

Bundestāga Eiropas lietu komitejas priekšsēdētājs Antons Hofreiters pieļāva iespēju, ka dzelzcēla kabeļu sabojāšanā varētu būt vainojama Krievija.

Lai to izdarītu, "ir vajadzīgas precīzas zināšanas par dzelzceļa radiosakaru sistēmu. Jautājums ir par to, vai mums ir darīšana ar ārvalstu organizētu sabotāžu", Hofreiters sacīja intervijā mediju grupai "Funke".

Ņemot vērā, ka par gāzesvadu "Nord Stream" sabojāšanu tiek turēts aizdomās Kremlis, "mēs nevaram izslēgt, ka Krievija var stāvēt arī aiz uzbrukuma dzelzceļam", teica Hofreiters.

"Varbūt abi gadījuma ir brīdinājuma šāvieni, jo mēs atbalstām Ukrainu," piebilda Bundestāga Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs.

Vācijas mediji svētdien ziņo, ka policija neizslēdz arī iespēju, ka kabeļu sabojāšanā varētu būt vainīgi arī kreisie ekstrēmisti.

Jau vēstīts, ka sestdien šo kabeļu sabojāšanas dēļ Vācijas ziemeļos trīs stundas bija pārtraukta vilcienu satiksme, ietekmējot tūkstošiem cilvēku ceļojumu plānus.

Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" sestdien paziņoja, ka kabeļu sabojāšana bijusi sabotāža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu