Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumi bijušas "taktiskās kodolmācības" (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Phenjanas nesen veiktie septiņi raķešu izmēģinājumi bijušas "taktiskas kodolmācības", kuras personīgi vadījis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, pirmdien paziņojuši komunistiskā režīma mediji.

2021.gada janvārī Korejas Strādnieku partijas kongresā Kims izklāstīja aizsardzības piecu gadu attīstības programmu, kura paredzēja mazāku un vieglāku kodolieroču izstrādi "taktiskai pielietošanai".

Pēdējo nedēļu laikā Dienvidkoreja, Japāna un Vašingtona izvērsušas kopīgus karaflotes manevrus, un Phenjana apgalvo, ka tā esot gatavošanās iebrukumam Ziemeļkorejā, kas spiedusi veikt nepieciešamos "pretpasākumus".

Ziemeļkorejas armijas vienības, kas apkalpo taktiskos kodolieročus, no 25.septembra līdz 9.oktobrim veica manevrus, lai pārbaudītu savas kodolprettrieciena spējas un dotu nopietnu brīdinājumu ienaidniekiem, teikts Phenjanas oficiālās aģentūras KCNA izplatītajā paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja izšāva vidēja darbības rādiusa raķeti, kas pārlidoja Japānu, un eksperti brīdina, ka Phenjana esot pabeigusi sagatavošanās darbus kārtējam kodolizmēģinājumam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu