Nākamnedēļ notiks "Rīgas konference 2022"; runātāju vidū - arī Arestovičs (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Rīgas konference 2020"
"Rīgas konference 2020" Foto: publicitātes

21. un 22. oktobrī Rīgā norisināsies ikgadējā drošības un ārpolitikas konference "Rīgas konference 2022", kas pulcēs augstas amatpersonas un starptautiski atzītus ekspertus no dažādām valstīm.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiekošo konferenci atklās Latvijas prezidents Egils Levits, Minhenes drošības konferences priekšsēdētājs Kristofs Heisgens un bijušais Zviedrijas premjers Karls Bilts.

Konferencē galvenais uzsvars likts uz Krievijas 24.februāra iebrukumu Ukrainā un tā radītajiem drošības izaicinājumiem reģionā. Pasākuma programma aptver tādus tematus kā stratēģiskā sadarbība Eiropas un reģionālajā līmenī, jaunā NATO stratēģiskā koncepcija, hibrīddraudi, ekonomiskās sankcijas un globālie drošības izaicinājumi.

Pasākumā uzstāsies Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs,

kā arī Zelenska biroja vadītāja vietnieks Igors Žovka un Ukrainas Augstākās Radas Ukrainas integrācijas Eiropas Savienībā priekšsēdētāja Ivanna Klimpuša-Cincadze.

Konference tiešraidē būs skatāma vietnē www.rigaconference.lv un portālā TVNET.

Rīgas konference kopš 2006.gada ir viena no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajām platformām, kurā tiek diskutēts par drošības un ārpolitikas jautājumiem.

Ar pilnu konferences programmu var iepazīties šeit.

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju. Konferences partnerorganizācijas ir NATO Publiskās diplomātijas nodaļa un Konrāda Adenauera fonds Baltijas valstīs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu