Protestētāju iekaustīšanā Ķīnas konsulātā Mančestrā iesaistīts augsta ranga diplomāts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien pie Ķīnas konsulāta Mančestrā notikušajā Honkongas aktīvistu iekaustīšanā iesaistīts arī augsta ranga Ķīnas diplomāts, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība CNN.

Kā pavēstījusi Lielbritānijas parlamenta deputāte Alīsija Kīrnsa, vardarbībā pret protestētājiem piedalījies Ķīnas ģenerālkonsuls Mančestrā Džens Sjijuaņs.

Viņš vispirms noplēsis vairākus pie konsulāta izvietotos plakātus, bet pēcāk piedalījies vardarbībā pret kādu protestētāju, kurš pēc notikušā esot nogādāts slimnīcā.

Kā informēja Mančestras policija, svētdien protestā pie konsulāta bija pulcējušies 30 līdz 40 cilvēki. Viņi pauda neapmierinātību ar Ķīnas centieniem ierobežot demokrātijas izpausmes Honkongā.

Kādā brīdī no konsulāta iznākuši vairāki cilvēki, kas vairākus protestētājus ievilkuši konsulāta teritorijā un viņiem uzbrukuši. Policija iesaistījusies un vardarbību apturējusi.

Ķīna pagaidām nav komentējusi diplomāta Džena līdzdalību svētdienas incidentā.

Tikmēr Ķīnas Ārlietu ministrija savā paziņojumā aizstāvējusi konsulāta personāla rīcību, apgalvojot, ka protestētāji esot nelikumīgi iekļuvuši konsulāta teritorijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu