Kijivas centrā atkal nogranduši sprādzieni (1)

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kijivas centrā trešdien atskanējuši vairāki skaļi sprādzieni, ziņo aģentūras AFP reportieri un iedzīvotāji platformas "Telegram" kanālos.

Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kličko ziņo, ka pretgaisa aizsardzība notriekusi vairākas Krievijas raķetes virs Kijivas.

Gaisa trauksme galvaspilsētā ilga trīs stundas un 31 minūti, taču nekādi postījumi nav nodarīti un neviens cilvēks nav cietis, pavēstīja Kijivas pilsētas kara administrācija.

Kijivas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksijs Kuleba paziņoja, ka pretgaisa aizsardzības vienības apgabalā notriekušas pretinieka objektus, kuru vidū ir arī Irānas ražotie droni.

Ukrainas armijas operatīvais štābs "Centrs" ziņo, ka pretgaisa aizsardzības spēki līdz plkst.15 iznīcinājuši 12 ienaidnieka gaisa mērķus - četras spārnotās raķetes un astoņus dronus.

Krievijas spēki apšaudīja Kijivu arī pirmdien un otrdien, sagraujot dzīvojamo ēku pilsētas centrā un nodarot postījumus spēkstacijā, kā arī nogalinot astoņus cilvēkus un vairākus ievainojot.

Krievijas karaspēks jau gandrīz divas nedēļas intensīvi ar raķetēm, droniem un citiem ieročiem uzbrūk Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai, sākot jaunu fāzi šajā karā un vēl vairāk pārbaudot ukraiņu izturību.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien tviterī pavēstīja, ka kopš 10.oktobra nodarīti postījumi gandrīz trešdaļai Ukrainas spēkstaciju, izraisot plašus elektroapgādes traucējumus visā valstī.

Foto: Kijiva, 17. oktobris

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu