AT noraida "Tautas varas spēka" sūdzību par 14. Saeimas vēlēšanu rezultātiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Tautas varas spēks" valdes loceklis Valentīns Jeremejevs dodas iesniegt partijas deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā.
Partijas "Tautas varas spēks" valdes loceklis Valentīns Jeremejevs dodas iesniegt partijas deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Augstākā tiesa (AT) ir noraidījusi politiskās partijas "Tautas varas spēks" (TVS) iesniegto sūdzību par 14. Saeimas velēšanu rezultātiem, informē AT.

Pieteikums bija vērsts uz 14. Saeimas Rīgas vēlēšanu apgabala iecirkņu lēmumu par balsu skaitīšanas protokolu rezultātu apstiprināšanu pārbaudi. TVS, kuras līderis ir Valentīns Jeremejevs, lūdza tiesu atcelt CVK lēmumus par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

TVS Saeimas vēlēšanās ieguva 1,13% vēlētāju atbalstu, tālu atpaliekot no iekļūšanas parlamentā.

Šodien pieejams tiesas saīsinātais spriedums, savukārt pilnais nolēmums tiks sagatavots un būs pieejams 28.oktobrī.

Jau vēstīts, ka Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu