VIDEO Milzu kombains uz tilta pār Lielupi vairākas reizes iebrauc margās. Situāciju komentē Valsts policija (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video/TVNET kolāža

Kāds "Twitter" lietotājs dalījās ar video, kurā redzams, kā kombains, šķērsojot tiltu pār Lielupi, iebrauc margās. Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju, lai skaidrotu šo incidentu.

Video redzams, kā apmēros lielais kombains brauc pa divām joslām. Vienā brīdī lielā tehnika iebrauc margās un apstājas. Pēc tam vadītājs atpakaļgaitā cenšas nobraukt no margām.

Acīmredzot vadītājs vēlējās maksimāli maz aizņemt otro joslu, tādēļ brauca pārāk tuvu ceļa malai, kas rezultējās šādā incidentā.

Video: Kombains uz tilta pār Lielupi

Video autors: Mārtiņš Barkāns/Twitter

Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju, kas norādīja, ka, reaģējot uz 19. oktobrī sociālajās vietnēs izplatīto video, kurā redzams, kā lielgabarīta lauksaimniecības tehnikas vadītājs izraisa ceļu satiksmes negadījumu, kā rezultātā tiek bojāts tilts pār Lielupi, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki devās uz Jelgavas novadā esošo Lielupes tiltu un konstatēja, ka ir bojātas tilta aizsargbarjeras.

Par notikušo policisti noformēja ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokolu, un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Līdz šim brīdim ir jau uzzināts uzņēmums, kam pieder video redzamais kombains. Tiklīdz likumsargi saņems paskaidrojumu no transportlīdzekļa vadītāja, tiks lemts par divu administratīvo sodu piemērošanu, proti, par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un notikuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Par droša intervāla neievērošanu likumā paredzētais sods ir brīdinājums vai naudas sods no 25 līdz 140 eiro, savukārt par notikuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma – no 70 līdz 700 eiro ar vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu