Video ⟩ Drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference 2022" pirmās dienas diskusijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valdis Kaulins / Rīga Conference / Latvian Transatlantic Organisation

Drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference 2022" pirmajā dienā tika diskutēts par Krievijas sāktā kara Ukrainā tālāko attīstību, ekonomisko spiedienu pret Krieviju, izmaiņām Eiropas un NATO stratēģiskajā pieejā un lielvaru sāncensību Arktikā, kas tiešā veidā ietekmē drošību Baltijas jūras reģionā. Konference tiešraidē bija skatāma portālā TVNET.

Rīgas konferences 2022 galvenā programma norisinās divu dienu garumā - 21. un 22. oktobrī. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiekošo konferenci atklāja Latvijas prezidents Egils Levits, Minhenes drošības konferences priekšsēdētājs Kristofs Heisgens un bijušais Zviedrijas premjers Karls Bilts.

Konference tiešraidē skatāma vietnē www.rigaconference.lv un portālā TVNET. Ar pilnu konferences programmu var iepazīties šeit.

Konferencē galvenais uzsvars likts uz Krievijas 24.februāra iebrukumu Ukrainā un tā radītajiem drošības izaicinājumiem reģionā. Pasākuma programma aptver tādus tematus kā stratēģiskā sadarbība Eiropas un reģionālajā līmenī, jaunā NATO stratēģiskā koncepcija, hibrīddraudi, ekonomiskās sankcijas un globālie drošības izaicinājumi.

Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Sigita Struberga norāda: "Mēs zinām, ka Ukraina uzvarēs. Vienlīdz svarīgi ir raudzīties uz karu Ukrainā kā tādu, kāds tas ir - Krievijas mestais cimds Rietumu sabiedrībām, lai izaicinātu liberālo pasaules kārtību."

Šogad pasākumā klātienē un attālināti piedalīsies 517 dalībnieki no 38 pasaules valstīm.

Rīgas konference kopš 2006.gada ir viena no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajām platformām, kurā tiek diskutēts par drošības un ārpolitikas jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu