Londonā tūkstošiem cilvēku pieprasa Lielbritānijai atkal iestāties ES (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tūkstošiem protestētāju sestdien gājienā Londonas centrā pieprasīja Lielbritānijai atkal iestāties Eiropas Savienībā (ES).

"Nacionālais atkaliestāšanās gājiens" ("National Rejoin March") sestdien pulcēja cilvēku pūļus no visas Lielbritānijas. Policijas aplēses liecina, ka Londonas centrā pulcējušies 15 000 cilvēku.

Gājiens noslēdzās Parlamenta laukumā, kur cilvēki rokās turēja ES karogus un plakātus ar uzrakstiem "Breksitam nebija izredžu izdoties", "Mazākiem rēķiniem ir jāatgriežas ES", "Mēs balsojām par palikšanu" un citiem.

Lielbritānija izstājās no ES 2020.gada 31.janvārī, bet saskaņā ar izstāšanās vienošanos turpināja ievērot vairumu ES noteikumu līdz 2021.gada sākumam.

Lai gan Lielbritānija tad pameta ES vienoto tirgu un muitas savienību, tā saglabāja daudzus ES noteikumus, solot tos izskatīt atsevišķi pēc breksita.

Lielbritānija ES sastāvā bija 47 gadus, bet 2016.gada referendumā 52% Lielbritānijas vēlētāju nobalsoja par valsts izstāšanos no ES.

Viens no galvenajiem breksita kampaņas virzītājiem bija Konservatīvās partijas pārstāvis Boriss Džonsons, kurš no 2019.gada jūlija līdz šā gada septembra sākumam bija britu premjerministrs. Pēc viņa pēcteces Lizas Trasas neveiksmīgajām 44 dienām premjera amatā pastāv iespēja, ka Džonsons atgriezīsies premjera amatā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu