VIDEO "Es zvēru, ja būtu vadījis auto, apstātos!" Lietuvā trīs vīrieši sarīko filmu cienīgu bēgšanu no policijas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

17. oktobra vakarā Lietuvas pilsētas Šauļu policistiem nācās mobilizēt spēkus, lai apturētu kādu agresīvu šoferi, kurš milzu ātrumā ietraucās Šauļos.

Agresīvais šoferis nereaģēja uz likumsargu aicinājumu apstāties, palielināja ātrumu un sāka bēgšanu, radot virkni bīstamu situāciju pilsētas ielās.

Bēgšanas laikā "Audi A6" spēkrats vairākas reizes brauca pa pretējo joslu, izbrauca krustojumu pie sarkanās gaismas. Cenšoties aizbēgt, "Audi" spēkrats tika pamests sabiedriskā transporta pieturā un personas bēgšanu turpināja kājām. Kopumā no policijas bēga trīs personas.

Sākotnēji policijai izdevās notvert divas personas, bet trešā tika meklēta. Lai aizturētu personas, policijai bija jālieto elektrošoka ierīce un asaru gāze.

Aizturēšanas brīdī abas personas esot teikušas, ka nav vadījušas "Audi" spēkratu. Viens no aizturētajiem vīriešiem bija 23 gadus vecs, un viņam tika konstatēta 2,81 promile, savukārt otrs aizturētais bija 28 gadus vecs vīrietis, kurš arī bija lietojis alkoholu - 2,59 promiles.

Atklājies, ka automašīna piederējusi vienam no aizturētajiem vīriešiem, taču pats auto īpašnieks pie stūres nesēdēja. Tikmēr  23 gadus vecais vīrietis stāstīja, ka arī nezina, kurš vadījis automašīnu, jo pēc iekāpšanas tajā uzreiz esot aizmidzis.

Izrādās, ka abi vīrieši bija Šauļos ieradušies pēc apcietinājuma izciešanas Pakrojā. Vēlāk viņi atcerējās, ka automašīnu vadījis viņu draugs, kuram izdevies aizbēgt.

Atklājies, ka "Audi" beigu beigās vadījis 29 gadus vecs vīrietis, kurš tika izsaukts uz Šauļu policiju. Vīrietis atzinās, ka vadīja auto un bēdzis no policijas, jo viņam neesot šofera tiesību.

Vīrietis noliedza, ka būtu lietojis alkoholu, taču atteicās veikt pārbaudi. Vīrietis jau iepriekš pieķerts vadot automašīnu reibumā - viņš to darījis psihotropo vielu ietekmē.

Video: Bēgšana no likumsargiem Šauļos

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu