Krievijas kara lidmašīnas avāriju Irkutskā varētu būt izraisījusi pilotu noģībšana (3)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas militārā lidmašīna, kas svētdien Irkutskā nogāzās uz dzīvojamās ēkas, visticamāk, avarēja, jo abi piloti zaudēja samaņu skābekļa trūkuma dēļ, pirmdien vēsta Krievijas mediji.

Lidmašīnā Su-30 atradās divi piloti, kas abi gāja bojā. Neviens cilvēks uz zemes necieta.

Krievijas izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka izmeklē pilota kļūdu un aprīkojuma bojājumus kā iespējamos avārijas cēloņus.

Ziņu aģentūra "RIA-Novosti", atsaucoties uz avotu vietējā avārijas dienestā, vēstīja, ka piloti lidojuma laikā, iespējams, noģībuši, jo apkalpe uz zemes pieļāvusi kļūdu, sagatavojot iznīcinātāja skābekļa padeves sistēmu.

Citi mediji ziņoja, ka Su-30 garām lidojis cits iznīcinātājs, kura pilotiem šķitis, ka viņu kolēģi Su-30 ir bez samaņas.

Šī ir bija otrā reize nepilnas nedēļas laikā, kad Krievijas militārā lidmašīna ietriecas dzīvojamā ēkā.

17.oktobrī Krievijas dienvidrietumu pilsētā Jeiskā daudzstāvu dzīvojamā mājā ietriecās bumbvedējs iznīcinātājs Su-34, kā rezultātā gāja bojā 15 cilvēki. Lidmašīna avarēja īsi pēc pacelšanās bojāta dzinēja dēļ.

Izmeklētāji atklāja, ka šo avāriju visticamāk izraisījusi putnu iekļūšana lidmašīnas dzinējā pacelšanās laikā.

Su-30 avārija bija 11.zināmā avārija, kas nav saistīta ar kaujas operācijām, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Militārie eksperti norāda, ka, kara laikā strauji pieaugot militāro lidmašīnu lidojumu skaitam, strauji pieaudzis arī avāriju skaits.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu