Video ⟩ Ir interešu grupas, kas priecājas par šaurāku koalīciju, norāda Briškens (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaspars Briškens
Kaspars Briškens Foto: Edijs Pālens/LETA

Politikas aizkulisēs ir dzirdams, ka ir interešu grupas, kas priecājas par valdošo koalīciju, kurā būs tikai "Jaunā vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" (AS) un "Nacionālā apvienība" (NA), šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmai" izteicās viens no "Progresīvo" līderiem, 14.Saeimā ievēlētais Kaspars Briškens.

Pēc politiķa vārdiem, šādas ieinteresētās interešu grupas esot, piemēram, vēja parku attīstītāji. Viņa skatījumā, NA vadītājās Zemkopības un Ekonomikas ministrijās ir redzamas sliktas pārvaldības pazīmes, kas ejot sasaistē ar politbiznesa ietekmēm.

JV "Progresīvos" bija aicinājusi uz koalīcijas veidošanas sarunām, taču NA un AS iebildumu dēļ nepiedāvāja pilnvērtīgu dalību koalīcijā, tā vietā piedāvājot slēgt atsevišķu vienošanos un vienu posteni valdībā, no kā "Progresīvie" atteicās.

Briškens uzsvēra, ka jau sarunu sākumā viņa pārstāvētā partija bija skaidri pateikusi, ka nepiekritīs "piedēkļa variantam" dalībai valdībā. Partijas pozīcija allaž bijusi - vai nu "Progresīvie" kļūst par pilnvērtīgiem partneriem koalīcijā, vai arī paliek opozīcijā.

JV līdz pat šīs nedēļas sākumam "Progresīvajiem" neesot piedāvājusi sadarbības variantu, kāds izskanēja pēc valdības veidotāja Krišjāņa Kariņa (JV) sarunas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, klāstīja Briškens, paužot nožēlu, ka JV piekāpās AS un NA "politiskajam kartelim". Viņš pieļāva, ka JV šo izspēlēja kā taktisku gājienu, ko tagad pasniedz kā "Progresīvo" atteikšanos no dalības valdībā.

Briškens uzskata, ka JV varēja uzstāt uz "Progresīvo" dalību koalīcijā un ka šāda četru partiju koalīcija būtu spēcīgāka un stabilāka. Viņš vēlreiz uzsvēra, ka "Progresīvie" būs konstruktīva, valstiski orientēta opozīcija, kuras darba vienīgais mērķis nebūs destruktīva rīcība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu