"Ferrari" traucas ar 120 km/h vietā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h. Šoferis cenšas piekukuļot policistu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Policijas mašīna.
Policijas mašīna. Foto: Ivars Soikāns/LETA

2022. gada 24. oktobrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par to, ka viņš deva kukuli Valsts policijas darbiniekam, lai par izdarītu administratīvo pārkāpumu netiktu pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu.

Saskaņā ar apsūdzību Ceļu policijas darbinieki apturēja apsūdzētās personas vadīto "Ferrari" markas automašīnu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, proti, vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 km/h, vīrietis automašīnu vadīja ar 120 km/h.

Ceļu policijas darbinieki fiksēja apsūdzētā administratīvo pārkāpumu, apturēja viņa vadīto transportlīdzekli un lūdza uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību un tā reģistrācijas apliecību.

Apsūdzētais vīrietis pieprasīto dokumentu vietā Ceļu policijas darbiniekam deva ne mazāk kā divas 50 eiro banknotes, lai viņš nepieņemtu lēmumu par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu un sodīšanu.

Prokurors apsūdzēto personu saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību, un nodotais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai.

Apsūdzētais vīrietis savu vainu viņam izvirzītajā apsūdzībā neatzīst.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra izsaka atzinību Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekam par profesionālu darba pienākumu veikšanu.

Krimināllikumā par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām, kas šobrīd ir 5000 eiro.

Prokuratūra iesaka ikvienam rūpīgi padomāt par iespējamām sekām un minētās prettiesiskās darbības neveikt!

Tāpat prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu