Patversme "Mežavairogi" vēršas pie sabiedrības ar lūgumu ziedot dzīvnieku atbalstam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizkrauklē atrastais suns, kurš saņēmis "Mežavairogu" palīdzību
Aizkrauklē atrastais suns, kurš saņēmis "Mežavairogu" palīdzību Foto: Mežavairogi

Viena no lielākajām Latvijas dzīvnieku patversmēm "Mežavairogi" vēršas pie sabiedrības ar lūgumu atbalstīt patversmes darbību, lai tā varētu turpināt palīdzēt 100 dzīvnieku lielajai saimei, TVNET informēja patversmes pārstāve Sandra Švarca.

Pārpublicējam patversmes "Mežavairogi" sūtīto vēstuli.

"Ik dienas mēs saskaramies ar problēmu, kuras risinājumā jālūdz iesaistīties sabiedrībai – tas ir jums, katram konkrēti. Protams, viss kļūst dārgs, arī veterinārie pakalpojumi, tai skaitā zāles. Patversmē viena no obligātajām izmaksām ir veterinārie pakalpojumi. Mūsu 100 dzīvnieku saimi ik dienas aprūpē trīs veterinārārsti, kas izmaksā vairākus tūkstošus eiro ik mēnesi.

Diemžēl šobrīd, acīmredzot krīzes iespaidā, patversmē nokļūst sociāli vismazāk aizsargāto iedzīvotāju dzīvnieki - vecie ļaudis mirst, dodas uz pansionātiem, mazāk situētie apzinās, ka vairs nevar parūpēties par dzīvniekiem un meklē risinājumus, kā atdot dzīvnieku patversmē. Un arvien vairāk paliek vienkārši nepieskatītu suņu, kuriem vecais saimnieks pakaļ neatbrauc.

Visi augstāk minētie dzīvnieki nereti ir ar ielaistām veselības problēmām. Līdz šim esam tikuši ar to galā pašu spēkiem, taču, pieaugot dzīvnieku skaitam, arī mums paliek par grūtu.

Viena no situācijām, kura šobrīd ir ikdiena, - oktobrī atskanēja trauksmains aicinājums pēc palīdzības no Aizkraukles. Ceļa malā gulēja suns, un bija redzams, ka viņam ir ļoti slikti un grūti. Neilgi pēc tam, kad bijām nogādājuši suni klīnikā, ieradās arī dzīvnieciņa saimnieki. Un noskaidrojās, ka suns slimo jau ilgi un nelaimīga gadījuma pēc nokļuvis uz ielas. Taču... Naudas, lai samaksātu par mūsu pakalpojumu, saimniekiem tobrīd nebija. Protams, sunītim tika sniegta visa nepieciešamā palīdzība. Un suns tika atdots saimniekiem.

Izrādījās, ka saimnieki suņa ārstēšanā jau bija ieguldījuši lielus līdzekļus, un arī mūsu devums nebija mazs, taču visiem (tikai ne mums) dzīvē var pienākt brīdis, kad naudiņas nav... Savukārt gadījumos, kad saimnieks ir atradies, pašvaldība patversmei nemaksā ne centa. Līdz ar to pilnīgi visi izdevumi jāsedz mums pašiem un ārstēšana nav lieta, uz ko var taupīt.

Tādēļ šobrīd lūdzam jums palīdzēt mums turpināt sniegt palīdzību visiem, kuri nonākuši mūsu aprūpē, lai kritiskā momentā mums būtu kaut neliels „drošības spilvens”, kas paglābtu kādu nelaimē nonākušu dzīvību!"

Informāciju par veidiem, kā atbalstīt patversmi, var izlasīt patversmes mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu