FOTO un VIDEO ⟩ Unikāli kadri! Skujenes pusē uz lauku ceļa ārkārtas nosēšanos veic lidmašīna, kas bija ceļā uz Pleskavu (2)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Pagājušajā nedēļā Skujenes iedzīvotājs Māris Kalniņš iemūžinājis unikālus kadrus - vietējā pļavā ārkārtas nosēšanos veikusi kāda lidmašīna.

Portālam "Apollo.lv" Māris atklāj, ka viss noticis pagājušajā trešdienā, 26. oktobrī. neilgi pēc plkst. 18. Lietuviešu lidotājs ar 15 gadu pieredzi sliktu laikapstākļu dēļ veicis pirmo piespiedu nosēšanos savā mūžā. Pilots bijis pusceļā no Viļņas uz Pleskavu, taču nolēma, ka prātīgāk būs pārtraukt lidojumu.

"Es pamanīju lidmašīnu, kad tā veica daudzus riņķus ap Skujeni diezgan zemā augstumā. Tas bija ļoti netipiski, un nelikās, ka kāds tādā laikā arī kaut ko te gribētu fotografēt," stāsta aculiecinieks.

Foto: Māris Kalniņš/Facebook

Pēc dažiem riņķiem lidmašīna bija pazudusi no redzamības. Māris steidzies pārbaudīt, kas noticis, vai nosēdusies, vai avarējusi.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs "Apollo.lv" norādīja, ka mazmotora lidmašīna "Socata-Rallyue 100 light" nosēdās pļavā.

"Pilots izvēlējās piemērotu lauku, kur veikt ārkārtas nosēšanos, jo straujas meteoapstākļu pasliktināšanas dēļ lidojumu turpināt kļuva bīstami. Dažas dienas lidaparāts bija iedzīvotāju gādībā pie Skujenes baznīcas un pēc dažām dienām jau cēlās gaisā," vēsta Vincevs.

Civilās aviācijas aģentūra norāda, ka gaisa kuģis Latviju pameta 29. oktobrī, pilotam pašam transportējot savu lidaparātu. Aģentūra arī norāda, ka šāda tipa gaisa kuģis ir konstruēts tā, ka var veikt nosēšanos un pacelšanos arī ārpus lidlaukiem ar asfalta vai betona segumu, proti, var veikt pacelšanos vai nosēšanos arī no pļavām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu