Lielbritānija nosaka sankcijas Krievijas tērauda un naftas ķīmijas magnātiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija noteikusi sankcijas četriem Krievijas tērauda un naftas ķīmijas sektora uzņēmumu īpašniekiem, kuru vidū ir arī tērauda ražotāja "Evraz" līdzīpašnieki Aleksandrs Abramovs un Aleksandrs Frolovs, trešdien paziņoja Lielbritānijas valdība, izsludinot jaunākās sankcijas Krievijai par tās karu Ukrainā.

Abramovu un Frolovu Lielbritānija raksturo kā tuvus oligarha Romāna Abramoviča sabiedrotos. Sankcijas Abramovičam, kurš ir lielākais "Evraz" akcionārs, Lielbritānija noteica šogad. Arī pret uzņēmumu Lielbritānija iepriekš noteica sankcijas par darbību "Krievijas valdībai stratēģiski nozīmīgos sektoros".

Abramova turība tiek lēsta ap 4,1 miljardu Lielbritānijas mārciņu, bet Frolova aktīvu vērtība esot 1,7 miljardi mārciņu, liecina Lielbritānijas Ārlietu ministrijas sniegtā informācija. Sankcijas viņiem noteiktas par saistību ar ieguves, transporta un būvniecības sektoriem, paskaidroja britu valdība.

Sankcijas noteiktas arī Airatam Šaimijevam, kura turība tiek lēsta 902 miljonu mārciņu apmērā, un Albertam Šigabutdinovam, kura aktīvi esot 977 miljonus mārciņu vērti.

Šigabutdinovs kontrolē 96% ķīmijas un naftas ķīmijas pārstrādes, arī jēlnaftas ieguvi, Krievijas Tatarstānas Republikā.

"Šodien sankcijas nosakām vēl četriem oligarhiem, kuri paļaujas uz [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu savu varas pozīciju nodrošināšanai un apmaiņā finansē viņa kara mašīnu," paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs s Džeimss Kleverlijs.

"Vēršoties pret šīm personām, mēs pastiprinām ekonomisko spiedienu pret Putinu, un turpināsim to darīt līdz Ukrainas uzvarai," viņš piebilda.

Sankcijas ietver iebraukšanas aizliegumu, aktīvu iesaldēšanu un transporta ierobežojumus, informēja Lielbritānijas Ārlietu ministrijā.

Lielbritānijas, kurai šogad nomainījušies trīs premjerministri, pozīcija attiecībā uz Krievijas karu Ukrainā bijusi stingra un valsts noteikusi sankcijas simtiem Krievijas fizisku un juridisku personu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu