Apvienība "Attīstībai/Par" līdzšinējā formātā darbu, visticamāk, neturpinās, pauž Ijabs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" valdes loceklis, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs piedalās 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas pasākumā.
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" valdes loceklis, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs piedalās 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas pasākumā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Apvienība "Attīstībai/Par" (AP), kurā ietilpst partijas "Latvijas attīstībai", "Kustība Par" un "Izaugsme", līdzšinējā formātā darbu, visticamāk, neturpinās, šorīt LTV "Rīta panorāmā" sacīja partijas "Latvijas attīstībai" līdzpriekšsēdētājs Ivars Ijabs.

Ijabs atzina, ka AP pēc zaudējuma Saeimas vēlēšanās ir "pamatīgā izvērtēšanas procesā", kas noslēgsies ar visu trīs partiju kongresiem decembrī. Pēc politiķa vārdiem, sākotnējais šoks ir pārvarēts un partijas neesot uz sabrukšanas robežas.

Taču vaicāts, vai apvienības partijas turpinās darbu kopā, Ijabs atzina, ka "līdzšinējā formātā - nē", jo no partiju biedriem ir gana liels spiediens pēc izmaiņām. Pēc viņa vārdiem, nākamās vēlēšanas ir gana tālu, un varētu būt, ka līdz tām partijas "padzīvo atsevišķi", bet vēlāk varbūt atkal sanāk kopā.

Ijaba vērtējumā, "izšķaidītā formā" liberālā virziena partijām diezin vai būs lielākas iespējas nonākt pie varas, tāpēc uz vēlēšanām var notikt jaunas vienošanās. Politika vairāk ir saskaitīšanas, nekā atņemšanas māksla, piebilda politiķis.

14.Saeimas vēlēšanas izrādījās "liktenīgas" valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un ir palikuši ārpus nākamā parlamenta sasaukuma. AP iekļūšanai jaunajā Saeimas sasaukumā pietrūka vien aptuveni 250 balsis.

Vērtējot jaunās valdības veidošanas procesu, Ijabs sacīja, ka Latvijā gaidāma konservatīva valdība, kurā attiecības jau no paša sākuma ir diezgan saspringtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu