Uz Latvijas uzņēmuma pārvaldībā esoša tankkuģa izcēlies kautiņš, vīrietis pēc otra saduršanas Koraļļu jūrā pārlēcis pār bortu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andronos Haris/Shutterstock

Pēc kautiņa, kas otrdienas izcēlies uz ķimikātu tankkuģa "Elandra Corallo", ko pārvalda kuģu tehnisko un ekipāžu menedžmentu un kuģu drošības ekspluatācijas nodrošināšanas uzņēmums SIA "LSC", viens no komandas locekļiem pēc otra saduršanas pārlēcis pār bortu.

Zem Libērijas karoga peldošais kuģis tobrīd atradās Koraļļu jūrā aptuveni 400 jūras jūdzes (740 kilometrus) no Jaunkaledonijas.

Numeas Glābšanas koordinācijas centrs pavēstījis, ka trauksmes signālu saņēmis ap plkst.17.30 (plkst.8.30 pēc Latvijas laika).

Meklēšanas operācijā tika iesaistīti četri tuvumā esošie kuģi, taču meklēšana tika pārtraukta ap plkst.23.15, jo nedeva nekādus rezultātus.

Sadurtais komandas loceklis ar helikopteru trešdien nogādāts Jaunkaledonijā Kones slimnīcā, un viņa stāvoklis ir stabils.

"Elandra Corallo" atradās ceļā no Dienvidkorejas uz Jaunzēlandi.

Saskaņā ar Latvijas Starptautiskās drošības vadības kodeksa uzraudzības uzņēmuma sniegto neapstiprināto informāciju komandas locekļu konflikta iemesls, iespējams, bijis Krievijas karš pret Ukrainu.

Aģentūrai LETA patlaban vēl nav izdevies sazināties ar "LSC" pārstāvjiem.

Uzņēmums "LSC" reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 250 000 eiro. "LSC" apgrozījums 2021.gadā bija 8,483 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 1,464 miljoni eiro. "LSC" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Vitol B.V.".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu