"Pilsēta cilvēkiem" aktīvisti prasa pārtraukt automašīnu novietošanu Kronvalda parkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kronvalda parks.
Kronvalda parks. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien apvienība "Pilsēta cilvēkiem" Kronvalda parkā pie Rīgas brīvostas pārvaldes rīkoja piketu "#ParksNavParkings", kura laikā prasīja pārtraukt automašīnu novietošanu parkā, aģentūru LETA informēja apvienības valdes priekšsēdētājs Kārlis Krēķis.

Piketētāji svinīgi gaidīja Rīgas brīvostas pārvaldes darbiniekus. Lai attēlotu, ka parkošanās un caurbraukšana parkā ir atļauta tikai izredzētajiem, aktīvisti bija izklājuši sarkano paklāju, sagatavojuši puķes un balonus, kā arī piketa laikā atkorķēja vairākas bezalkoholiskā šampanieša pudeles.

Plakātos bija redzami ironiski saukļi kā "Dzīvo zaļi, parko parkā!", "Sveicināti Kronvalda parkingā!" un "Kingiem savs parkings".

Biedrības mērķis ir pārtraukt iestāžu darbinieku braukāšanu un parkošanos ar auto parkā, kas ir domāts atpūtai, nevis auto satiksmei un auto novietošanai.

"Blakus esošajā SIA "Rīgas satiksme" piederošajā stāvvietā vienmēr vairāk nekā divas trešdaļas vietu ir brīvas. Neredzu problēmu, kādēļ brīvostas darbinieki nevarētu likt savas automašīnas tur, kā to dara jebkurš normāls Rīgas iedzīvotājs", norāda Krēķis.

Kā atklājās piketa gaitā, brīvostas vadība attiecīgajā datumā izsludināja darbiniekiem "Zaļo dienu", kurā lūdza visus ierasties bez auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu