VIDEO Vai 3. tramvajs kādreiz atkal savienos Ķengaragu un Juglu? Skaidro "Rīgas satiksme" (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījums "4. studija" devās uz Ķengaragu, kur atrodas tramvaju galapunkts. Agrāk arī 3. tramvajs tur kursēja, taču tagad tas ir pazudis. Raidījums centās noskaidrot, kur tad īsti pazudis ir iepriekš minētais maršruts.

3. maršruta tramvajs iepriekš savienoja galvaspilsētas divus galus - Juglu un Ķengaragu. Tas bija otrais garākais maršruts Rīgā, kura kopējais turp un atpakaļ ceļu garums sasniedza 34 kilometrus. Tramvajs apstājās 78 pieturvietās.

"Līdz ar kovida pandēmijas sākumu, kad tika noteikti būtiski noteikumi, lai pasažieri pārvietotos sabiedriskajā transportā, turklāt aicināti to pēc iespējas mazāk izmantot, būtiski samazinājās pasažieru plūsma un 3. tramvaja maršruts uz laiku tika slēgts," stāsta "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševica-Feldmane.

Viņa norāda, ka pasažieru plūsmas joprojām neesot atgriezušās pirmspandēmijas līmenī. 

No 2021. gada 16. janvāra līdz 31. augustam maršruts uz laiku tika slēgts saistībā ar otrā ārkārtas stāvokļa izsludināšanu valstī un kovida pandēmijas izraisīto reisu samazināšanu.

No 2021. gada 3. novembra maršruts pandēmijas izraisītā transportlīdzekļu vadītāju trūkuma dēļ atkal uz laiku ticis slēgts.

Video: "4. studijas" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu